Prima pagină » International » Interpol cere ajutor în cazurile a 46 de femei care au fost găsite moarte în Europa, dar nimeni nu știe cine sunt

Interpol cere ajutor în cazurile a 46 de femei care au fost găsite moarte în Europa, dar nimeni nu știe cine sunt

08 oct. 2024, 18:21,
Redacția BZI în International
Interpol cere ajutor în cazurile a 46 de femei care au fost găsite moarte în Europa, dar nimeni nu știe cine sunt

Interpol cere ajutor pentru a rezolva cazurile care sunt încă nerezolvate a 46 de cadavre de femei rămase neidentificate. Campania „Identify me” ia amploare, după Belgia, Germania și Olanda, acum s-a extins și în Franța, Italia și Spania.

Șase țări europene s-au unit, grație Interpol, cu scopul de a soluționa cazurile a 46 de femei găsite moarte și niciodată identificate.

Conform Rainews, inițiativa a pornit după succesul înregistrat de apelul „Identify me”, lansat în mai 2023 pentru a identifica 22 de femei găsite decedate, iniţiativă care a primit aproximativ 1.800 de semnalări din partea publicului.

Apelul subliniază importanța implicării publice și a cooperării internaționale

Acum campania s-a extins şi include alte cazuri nerezolvate din Belgia, Germania și Olanda, precum și cazuri din noile țări care s-au alăturat iniţiativei, este vorba despre Franța, Italia și Spania. Apelul subliniază importanța implicării publice și a cooperării internaționale în soluționarea cazurilor nerezolvate și oferă speranța obținerii de indicii cruciale, astfel încât majoritatea acestor femei să poată fi identificate și astfel să se poată face dreptate, dacă moartea lor este rezultatul unei crime. Majoritatea victimelor au fost ucise sau au murit în circumstanțe suspecte sau inexplicabile, iar unele cazuri datează de zeci de ani.

Secretarul General al Interpol Jürgen Stock a declarat: „Fiecare dintre aceste femei decedate are o poveste și rude care merită răspunsuri. Îndemnăm pe oricine are informații să ne contacteze și să contribuie la acest efort comun. Detaliile despre cazuri sunt disponibile pe site-ul web www.interpol.int/IM. Rudele biologice care cred că una dintre femei ar putea fi persoana iubită dispărută ar trebui să știe că forțele naționale de poliție din ţara respectivă pot colabora cu Interpol pentru o comparație internațională ADN. Formularele de contact se găsesc în partea de jos a rezumatului fiecărui caz, oferind o conexiune vitală pentru familiile care caută răspunsuri și dreptate.”

La două zile după lansarea primei faze a „Identify Me”, pe 10 mai 2023, familia Ritei Roberts din Regatul Unit a contactat portalul după ce a recunoscut tatuajul rudei lor de la știri. Femeia avea 31 de ani când a părăsit Cardiff, Țara Galilor, în februarie 1992. Familia a auzit ultima oară de ea în mai 1992, iar cadavrul ei neidentificat a fost găsit la Anvers pe 3 iunie 1992.

Detalii despre fiecare caz sunt disponibile pe pagina de internet „Identify Me” a Interpolului, cu reconstrucții faciale ale unora dintre femei. Există și imagini cu obiecte personale, precum bijuterii și îmbrăcăminte care au fost descoperite în diferitele locuri, atât terestre, cât și acvatice, unde rămășițele femeilor au fost abandonate.

Astfel de cazuri scot în evidenţă dificultățile întâmpinate în identificarea rămășițelor umane

Astfel de cazuri scot în evidenţă dificultățile întâmpinate în identificarea rămășițelor umane, care deseori sunt găsite la foarte mulţi ani după crimă, în locuri îndepărtate sau izolate, precum și provocarea de a depista țările de origine ale unora dintre aceste femei decedate.

„Nu putem face asta singuri”, a continuat Stock, „de aceea cerem publicului să ni se alăture în acest efort. Ajutorul acestuia ar putea face diferența. Chiar și cea mai mică informație poate fi crucială pentru a ajuta la găsirea soluției în aceste cazuri nerezolvate. Fie că este vorba despre o amintire, despre o semnalare sau despre împărtășirea unei povești, cel mai mic detaliu ar putea ajuta la descoperirea adevărului. Publicul ar putea fi cheia pentru a dezvălui un nume, un trecut și pentru a oferi dreptatea atât de mult aşteptată.

Apelul „Identifică-mă” a primit, de asemenea, un sprijin puternic din partea actrițelor, cântăreților și sportivilor din țările implicate, pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare a cazurilor nerezolvate și pentru a încuraja implicarea publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`