Prima pagină » Actualitate » Interceptari bomba in dosarul lui Adrian Corduneanu! Secretele din spatele arestarii renumitului interlop! FOTO, VIDEO

Interceptari bomba in dosarul lui Adrian Corduneanu! Secretele din spatele arestarii renumitului interlop! FOTO, VIDEO

03 apr. 2016, 21:55,
Alexandra Grigore în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:548107;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Ofiterii de politie ieseni si-au dat seama ca Adrian Corduneanu se ocupa in continuare de santaj, dupa ce i-au ascultat telefonul mobil @ Anchetatorii au interceptat si cateva mesaje amenintatoare trimise de Adrian Corduneanu unui agent de vanzari de la o firma de betoane din Iasi @”esti prost, te-ai f…t???”; „dar vad ca esti obraznic rau tu”; „nu stiu ce-i cu tine, dar vb acusi fata in fata daca vrei asa”; „te-ai f…t vrei sa-ti crap capul ca vin acolo la statie sau pe deal si iti bag p… in gura”; „ai sa vezi maine ce turbat o sa fiu”, i-a scris Adrian Corduneanu @ Aseara, judecatorii l-au arestat pe Adrian Corduneanu si pe un constructor apropiat acestuia

Ieri seara, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Adrian Corduneanu, zis Beleaua, si a lui Ionel Bogdanici, administratorul unei firme de constructii. Primul este acuzat de comiterea infractiunii de santaj, iar cel de-al doilea mentionat de complicitate la santaj. Arestarea de ieri seara vine ca urmare a unei anchete fulger a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si a ofiterilor din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale. Este una dintre cele mai spectaculoase anchete ale procurorilor de la parchetul local, avand in vedere ca Adrian Corduneanu este un personaj aflat in vizorul organelor de ancheta din zona combaterii crimei organizate. Cel mai probabil, este cel mai periculos interlop arestat de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi in ultimii ani de zile. Acuzatiile procurorilor vizeaza doua perioade, octombrie – noiembrie 2015 si 16 martie 2016/02 aprilie 2016. Desi initial toata lumea a crezut ca un om de afaceri a depus un denunt impotriva lui Adrian Corduneanu, in realitate, ofiterii de la Serviciul de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu. Adrian Corduneanu era urmarit pentru alte fapte penale si a cazut pe interceptari si pentru aceasta infractiune de santaj, comisa impotriva unui agent de vanzari la una dintre cele mai cunoscute firme de vanzari de betoane din Iasi.

Procurorii: tot ce muncea agentul ajungea la interlopi

Abia dupa ce au aflat toate detaliile din alte mijloace de proba, procurorii au chemat la audieri si persoana vatamata. „In perioada octombrie-noiembrie 2015, cei doi au obtinut în mod injust, prin constrângere, de la persoana vatamata P.T., suma de 1000 euro si 30.000 lei, iar începând cu data de 16.03.2016, si-au reluat activitatea de constrângere a persoanei vatamate, impunând acesteia sa desfasoare activitati generatoare de foloase materiale, în interesul acestora”, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi. Cei doi au fost ridicati dupa o actiune care a avut loc in clubul Master din Iasi. Ionel Bogdanici s-ar fi inteles cu Adrian Corduneanu sa se intalneasca acolo pentru a imparti banii luati in ziua respectiva dintr-o comanda de betoane. Ionel Bogdanici avea asupra lui suma de 11.400 lei. Din aceasta suma, o parte trebuiau sa ajunga la Adrian Corduneanu. Ulterior, la perchezitia efectuata in masina lui Adrian Corduneanu, a mai fost gasita suma de 6.000 lei. Mascatii i-au vizitat din nou si casa lui Adrian Corduneanu, iar de acolo au ridicat CD-uri si telefoane. Practic, agentul de vanzari era santajat sa gaseasca clienti pentru cei doi acuzati din acest dosar. In loc sa aduca clientii la firma la care era angajat, acesta a fost santajat sa directioneze clientii care isi doreau betoane catre Adrian Corduneanu, prin intermediul lui Ionel Bogdanici. „Comenzile luate de acest agent de vanzari erau preluate si gestionate ce cei doi inculpati”, a completat Monica Palaghia.

Adrian Corduneanu: „te-ai f…t vrei sa-ti crap capul”

Avand in vedere ca iarna nu se vand astfel de materiale de constructii, interlopii l-au contactat pe agent pe data de 16 martie. „Astfel, in data respectiva, in jurul orei 17:30, in timp ce P.T. se afla la baza podului din cartierul Metalurgie si discuta cu un client, langa el a oprit un autoturism marca Skoda Octavia cu nr. IS/78.COR, de culoare verde, din care a coborat Nelu si Adrian Corduneanu, acesta din urma spunandu-i: «frate, stiu tot ce faci, ai avut turnari si intram pe piata, asa ca ar fi bine pentru tine daca ne dai clienti, altfel discutam in alt context»”, au precizat anchetatorii. Pentru ca agentul de vanzari nu le-a dat clienti imediat, a doua zi, Adrian Corduneanu i-a trimis mai multe SMS-uri de amenintare. Iata cateva exemple: „esti prost, te-ai f…t???”; „dar vad ca esti obraznic rau tu”; „nu stiu ce-i cu tine, dar vb acusi fata in fata daca vrei asa”; „te-ai f…t vrei sa-ti crap capul ca vin acolo la statie sau pe deal si iti bag p… in gura”; „ai sa vezi maine ce turbat o sa fiu”; „am zis ca papam impreuna nu numai tu, ca ne inneci si ajungi la spital ca mananci mult”.

„Nu sunt probe suficiente care sa demonstreze vinovatia inculpatilor. Nu s-au dat declaratii pentru ca a fost un timp scurt in care am putut sa lecturam dosarul. De exemplu, in situatia lui Bogdanici, lucrurile sunt mai complicate, pentru ca trebuie analizate si anumite acte contabile care trebuie depuse la dosar. O sa formulam contestatie in termenul legal si speram ca magistratii de la Curtea de Apel Iasi sa dea curs solicitarii noastre. Sustinerile noastre se coroboreaza cu probele din dosar si speram ca instanta superioara sa nu mentina decizia primei instante”, a declarat avocata Anca Dragoi, aparatorul acuzatilor din acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *