Prima pagină » Stiri si curiozitati » Înțepături sub burtă în timpul sarcinii. Ce reprezintă aceste semne
Înțepături sub burtă în timpul sarcinii. Ce reprezintă aceste semne

Înțepături sub burtă în timpul sarcinii. Ce reprezintă aceste semne

02 apr. 2021, 12:04,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multe femei au înțepături sub burtă în timpul sarcinii care apar în cele mai neașteptate momente. Aceste dureri te fac mereu să te îngrijorezi și să ai gânduri negre. În timpul sarcinii au loc tot felul de schimbări în organism, lucru perfect normal având în vedere că o nouă persoană crește în tine.

De asemenea, organismul tău este invadat de o mulțime de hormoni intenși care pot face ca sarcina să pară foarte inconfortabilă, în diferite moduri.

Înțepături sub burtă în timpul sarcinii

Femeile care se află la prima sarcină, se simt derutate de aceste înțepături , de acele dureri ca niște junghiuri. Unele dintre aceste femei ajung la stări de confuzie, spaimă și anxietate.

Unele din aceste înțepături au o cauză naturală și pot fi evitate. O cauză a acestor dureri pot fi gazele și constipația. Pentru a evita această situație caută să mănânci puțin și des, să consumi multe fibre și să bei multă apă.

Gutuia te poate ajuta și ea enorm de mult în timpul sarcinii. O mișcare bruscă iți poate de asemenea cauza înțepături. Odată cu creșterea ta, cele două ligamente care leagă uterul de peretele abdominal, încep să se întindă și să producă dureri. Durerile sunt resimțite de obicei că niște înțepături de cuțit. O parte bună este că apar în același loc și dispar imediat te nu te mai miști.

Aceleași simptome le poți resimți și atunci când ai contracții Braxton Hicks. Cu toate că sunt inconfortabile, ele reprezintă o parte normală a sarcinii și nu sunt dureroase. Le poți recunoaște foarte ușor deoarece nu durează mai mult de două minute și pot apărea încă din al doilea trimestru de sarcină.

Înțepături sub burtă în timpul sarcinii care te trimit la medic

Atunci când durerea este una ascuțită și profundă, ar trebui să te prezinți la medic de urgență. Aceasta ar putea fi apendicita, una din cele mai des întâlnite operații din timpul sarcinii. Durerea poate fi bruscă și ascuțită sau ternă și constantă. Poate fi asociată cu febră, imposibilitatea de a mânca, greață și vomă.

Durere bruscă în partea dreaptă a abdomenului superior, însoțită de greață este o afecțiune specifică sarcinii numită preeclampsia. Aceasta este caracterizată de creșterea tensiunii arteriale. De cele mai multe ori apare de obicei în trimestrul trei de sarcină, însă predispuse sunt femeile supraponderale și cele care au sarcini multiple.

Un simptom comun este durerea în zona abdomenului superior, sub coaste, pe partea dreaptă. Poate fi însoțită de greață și vărsături. Dacă durerea este bruscă, constantă sau nou, trebuie să ceri cât mai repede sfatul medicului pentru evaluare.

Din nefericire, atunci când vine vorba de durerile din timpul sarcinii nu prea poți face multe lucruri pentru a reduce disconfortul abdominal. Atunci când ai înțepături sub burta în timpul sarcinii caută prima dată să vezi cauza exactă a acestora și ce anume le-a provocat.

În cazul în care aceste dureri sunt mult prea puternice mergi de urgență la medic pentru a nu risca nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *