Prima pagină » Sanatate » Înțepături la inimă: Ce trebuie să știi dacă te confrunți cu asemenea afecțiuni 

Înțepături la inimă: Ce trebuie să știi dacă te confrunți cu asemenea afecțiuni 

05 ian. 2022, 13:23,
în Sanatate

Înțepăturile la inimă sunt catalogate după frecvența cu care apar, dar în majoritatea cazurilor nu sunt periculoase. Sunt percepute ca o senzație de durere ascuțită, ca un impuls. De cele mai multe ori apar în partea stângă a pieptului, chiar în dreptul inimii și au o durată scurtă, de câteva secunde. 

Stresul, emoţiile puternice, examenele, necazurile, lipsa de calciu și magneziu din organism, dar și efortul fizic și intelectual intens sunt responsabile de înţepături de inimă.

persoana care se tine cu mana de umar, acuza dureri in zona umarului

Durerea care se resimte ca o apăsare sau ca o presiune în zona toracelui, susținută de obicei în spatele sternului și a umărului

Cauzele unor înțepături la inimă

Aceste dureri apar pe fondul unor mişcări bruşte, după un efort intens efectuat cu brațele. Nevralgiile intercostale sau, cum se numesc în popor, junghiurile reprezintă o altă cauză a apariției înțepăturilor de la nivelul inimii. Schimbările de temperatură pot provoca contracturi musculare, inflamații ale articulațiilor dintre coaste și stern, sau, mai grav, traumatisme ale toracelui. 

Cele mai predispuse persoane pentru înțepături la inimă sunt cei care depun efort fizic constant sau care au o profesie sedentară. Petrec mult timp la birou, în fața calculatorului, fără a lua pauze sau a se afla într-o poziție corectă și confortabilă a posturii corpului. Șoferii care parcurg des drumuri lungi și petrec o mai bună perioadă din timp într-o manieră tensionată. 

Stresul, emoțiile puternice, necazurile, lipsa de calciu și magneziu din organism, dar și consumul de alimente la ore târzii favorizează aceste înțepături la inimă. 

grafica corp uman cu evidentirea inimii

Vizitează medicul specialist și scapă de povara durerilor și înțepăturilor la inimă

Semne care ne comunică agravarea acestor înțepături la inimă 

Durerea în piept este însoțită de alte simptome precum transpirații reci, amețeli, stare de slăbiciune, stare de greață și chiar vomă, palpitații și senzații de sufocare. Când organismul resimte astfel de afecțiuni, este necesar să ne adresăm serviciilor medicale de urgență pentru că pot identifica boli precum infarctul miocardic, embolie pulmonară, miocardita sau pericardita. 

Durerea care se resimte ca o apăsare sau ca o presiune în zona toracelui, susținută de obicei în spatele sternului, are o suprafață mare de resimțire, aproximativ de o palmă. Poate să se extindă către spate, gât, maxilare și în brațe. De obicei, presiunea se simte la nivelul brațului stâng, urmată de furnicături în degete și tremurat. 

Intensitatea unor astfel de simptome poate dura între câteva minute și ore și se pot agrava pe măsură ce activitatea noastră devine mai intensă. 

Unele afecțiuni respiratorii sau șocuri puternice din trecut care încă se mai resimt prin atacuri de panică și anxietate pot provoca, de asemenea, înțepături la inimă. 

persoana care se tine cu mana de umar, acuza dureri in zona umarului

Durerea care se resimte ca o apăsare sau ca o presiune în zona toracelui, susținută de obicei în spatele sternului și a umărului

Înțepăturile la inimă ne spun ce trebuie să știm 

Dacă starea de rău se agravează, iar durerile persistă, nu ezita să te adresezi unui medic de specialitate în traducerea durerilor și diagnosticarea corectă a afecțiunii. Înțepăturile la inimă pot să ne spună că suferim de boli la care nici nu ne gândim. Fără să îți dai seama poți suferi de anevrism arterial atunci când s-a produs dilatarea unui vas de sânge și poate produce rupturi. Poate fi greu de depistat și de multe ori se manifestă ca o senzație de durere pulsatilă la nivelul gâtului, abdomenului sau în zona inghinală. 

Miocardita poate apărea de la o infecție virală, netratată, iar simptomele variază. Cele mai des întâlnite sunt starea de leșin, respirația greoaie și amețeala. Această boală este destul de rară și are ca efect mărirea inimii și slăbirea funcțiilor vitale pe care aceasta le are. Pe termen lung, duce la oboseală și disfuncții ale organismului. 

Atunci când te doare inima, nu neglija plămânii. Aceste două organe vitale sunt în strânsă legătură și se impune un control amănunțit al tractului respirator. Inima și plămânii oxigenează aerul pe care îl respirăm și îl trimit mai departe în corp spre celelalte organe.

Medicul cardiolog este cel îți va face un consult de specialitate amănunțit, bazat pe o schemă completă. Stabilește diagnosticul și schema de tratament. Dacă te confrunți cu senzații de amețeală, dificultate în respirație sau pierderea echilibrului, consultul cardiologic este esențial pentru a preveni și combate aceste înțepături la inimă.

grafica inima vazuta din interiorul corpului

Stresul, emoţiile puternice, examenele, necazurile, lipsa de calciu și magneziu din organism, dar și efortul fizic și intelectual intens sunt responsabile de înţepături de inimă

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Alertă în California! Virusul rar care a ucis-o pe soția actorului Gene Hackman a cauzat alte 3 decese
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Te cunosc de undeva, 5 aprilie 2025. Ce pereche a câștigat a opta gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Playtech.ro
Pericolul îngheţului pentru agricultură şi livezi. Pagubele aşteptate după ninsorile şi gerul din aceste zile
observatornews.ro
Temperaturi de Polul Nord în România, cu două săptămâni înainte de Paşte. A nins puternic, iar zilele următoare sunt anunţate chiar şi -12°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Locul istoric ce va deveni bijuteria României. Ceaușescu voia să-l radă de pe fața pământului
SportpeSurse
Regretatul Adrian Păunescu, făcut pulbere de Radu Banciu. Jurnalistul și-a adus aminte de anii în care au lucrat împreună și a făcut comparația cu Ioan Chirilă
Playtech.ro
Horoscopul iubirii pentru aprilie. Zodia care cade în capcana dragostei, va fi orbită de partener
Dailybusiness.ro
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
RomaniaTV
Cum arată fostul preot Visarion Alexa la aproape 3 ani de când a dispărut din spaţiul public
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Gabriela Cristea a ajuns, azi-noapte, de urgenţă la spital: Am avut o noapte oribilă
redactia.ro
De ce bărbații nu au voie să se salute la înmormântare – o regulă veche, încărcată de simboluri
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`