Prima pagină » Sanatate » Înțepături la inimă, când ar trebui să mergi la medic

Înțepături la inimă, când ar trebui să mergi la medic

29 mart. 2022, 16:27,
în Sanatate

Tratamentele naturiste în cazul înțepăturilor la inimă pot fi recomandate doar pentru a calma sau a ameliora palpitațiile. Însă, în cazul bolilor sau a durerilor persistente va trebui să mergeți la un consult de specialitate. Cauzele cele mai întâlnite ce nu prezintă motiv de îngrijorare sunt anxietatea, efortul fizic sau mesele copioase.

Durerea în zona toracică prezintă un motiv de îngrijorare în cazul tuturor persoanelor. De obicei când resimțiți un disconfort în zona inimii tindeți să vă îngrijorați, însă dacă nu vă știți cu un istoric nu ar trebui să intrați în panică.

Înțepături la inimă, cauze și tratamente naturiste

De obicei, înțepăturile la inimă sunt însoțite și de o durere toracică. Acestea nu prevestesc neapărat un atac de cord, însă pot fi simptomul unor probleme legate inimă. Printre cauzele principale ale înțepăturilor se numără și stresul. Acesta poate fi resimțit printr-o durere puternică în piept, după anumite trăiri emoționale puternice. De obicei nu durează mult și pot dispărea după administrarea unor calmante. Mesele copioase bogate în grăsimi pot produce înțepături la bilă sau ficat, ce pot fi confundate cu înțepăturile din dreptul inimii. De asemenea, consumul mare de alcool în combinație cu anumite alimente grele pot produce dureri în partea superioară a abdomenului, adesea confundate cu cele ale inimii.

Efortul fizic îndelungat, precum cel din sala de fitness poate produce dureri intercostale. Acestea nu prezintă îngrijorare și pot fi ameliorate cu ajutorul unor antiinflamatoare. Totodată, îngreunarea respirației după o răceală puternică poate cauza palpitații, adesea asemănătoare cu înțepăturile de inimă. Printre simptomele anxietății se numără și dificultatea de a inhala aer. Acest disconfort produce stres persoanei în cauză. De altfel, bătăile inimii se măresc și puteți resimți o înțepătură la nivelul inimii. Acest fenomen are loc și în cazul atacurilor de panică.

Pentru a ameliora înțepăturile de inimă, puteți apela la câteva tratamente naturiste. Timp de trei săptămâni, înainte de masă puteți lua 10-15 picături de tinctură de păducel. Acestea trebuie diluate în 50 mililitri de apă și consumate de trei ori pe zi. Ceaiul de coacăze are un efect calmant, 100 mililitri de ceai dimineața și seară fiind benefic pentru scăderea tensiunii arteriale. Rozmarinul este un alt remediu naturist benefic, datorită conținutului mare de flavonoide. Prepararea leacului se face dintr-o cană de ghimpi de rozmarin și două căni cu alcool de 60 grade. Amestecul se lasă la macerat 14 zile și apoi se strecoară. Din băutura obținută se consumă o jumătate de linguriță o dată la două ore timp de o săptămână. Ulterior, doza se va reduce și veți consuma doar dimineața și seara, timp de două săptămâni.

Când ar trebui să te îngrijoreze durerile de inimă

Durerile de inimă pot reprezenta un risc când durează mai mult de 3-5 zile. De asemenea, dacă înțepăturile la inimă sunt însoțite de febră și tuse cu expectorație galben-verzuie, trebuie să vă prezentați de urgență la medic. Totodată, persoanele ce știu că au suferit un infarct miocardic și prezintă dureri intense în zona toracică trebuie să ia legătura cu medicul specialist. Dacă resimțiți o durere în piept ce durează doar câteva secunde, aceasta nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. În cazul în care jena persistă mai multă vreme, o vizită la medicul specialist este recomandată.

Una din bolile inimii este miocardia. Se poate manifesta prin stare de leșin, amețeală sau o respirație greoaie. Boala are ca efect slăbirea funcțiilor vitale și mărirea inimii. Aceasta se poate manifesta după o infecție virală netratată. Anevrismul arterial poate fi un alt motiv de îngrijorare, însă de cele mai multe ori este greu de depistat. Boala se manifestă printr-o senzație de durere pulsatilă de la nivelul abdomenului, a gâtului sau din zona inghinală.

În cazul atacurilor de panică, a anxietății sau efortului fizic, dacă prezentați înțepături la inimă, nu trebuie să vă îngrijorați. Însă în cazul în care acestea sunt însoțite și de alte simptome sau persistă, trebuie să consultați medicul specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025