Prima pagină » Sanatate » Înțepături în sânul stâng – cauze. Ce probleme de sănătate poate anunța acest deranj

Înțepături în sânul stâng – cauze. Ce probleme de sănătate poate anunța acest deranj

21 mart. 2023, 12:00,
în Sanatate

Un număr mare de persoane se confruntă ocazional cu senzația de înțepături în sânul stâng provocată de mai multe cauze. Dacă senzația de arsură sau senzația dureroasă a apărut doar o singură dată, nu există un motiv special de îngrijorare. Dar, pentru a fi sigură de propria sănătate ar trebui să vă supuneți periodic unui examen medical și, dacă este necesar, unor teste suplimentare.

Adesea, durerile și arsurile din zona pieptului sunt confundate cu un semn de boală cardiacă, iar pacienții iau medicamente, de exemplu, valocardină, picături de Zelenin,  fără a primi un sfat adecvat din partea medicului. De fapt, există multe cauze ale durerilor în piept și ale senzației de arsură, altele decât patologia cardiacă. Tulburări cardiace și vasculare. Într-o astfel de situație, pe lângă durerea toracică, puteți simți și o senzație de apăsare și presiune în spatele pieptului. Dacă aveți sau ați suspectat vreodată că aveți o boală de inimă, ar trebui să folosiți în mod natural medicamente pentru a ameliora spasmul miocardic. Nu ar trebui să tolerați acest tip de durere sub nicio formă. După ce ați luat medicamentul, ar trebui să vă consultați fără întârziere medicul de familie sau cardiologul.

Înțepături în sânul stâng – cauze. De ce boli poate fi provocat simptomul?

Durerea și senzația de arsură în zona pieptului pot fi cauzate, de asemenea, de nevralgie. De exemplu, nevralgia intercostală, care însoțește răcelile. Medicul dumneavoastră de familie va putea diagnostica și trata rapid și eficient această afecțiune.

Senzația de arsură și furnicături în zona pieptului poate apărea, de asemenea, ca o consecință a unei varietăți de tulburări de anxietate. Afecțiunile nervoase grave, cum ar fi atacurile de panică, de exemplu, necesită un consult cu un neurolog, un psihoterapeut și, eventual, un psihiatru.

Bolile stomacale și intestinale și simptomele acestora (de exemplu, arsurile la stomac) pot fi, de asemenea, factori declanșatori ai durerilor și arsurilor în piept. Printre acestea se numără diverse tipuri de gastrită (inflamație a mucoasei stomacului), ulcer gastric și duodenal, colecistită (inflamație a vezicii biliare) și pancreatită (inflamație a pancreasului).

În astfel de situații, trebuie să consultați un gastroenterolog, care va prescrie examinări suplimentare, ecografie a organelor abdominale, analize biochimice ale sângelui, analize clinice generale de sânge și de urină, și va prescrie un tratament, dacă este necesar.

Semnele bolilor inflamatorii ale glandei mamare. Mastita și alte boli care provoacă disconfortul

Bolile inflamatorii ale glandei mamare includ mastita, o inflamație a glandei care apare ca urmare a unei infecții. Mastita poate fi lactațională, non-lactată și apare și la nou-născuți. Mastita poate fi acută sau cronică. Mastita se caracterizează prin îngroșare, durere, la nivelul glandei mamare, care, dacă nu este tratată, se poate agrava odată cu evoluția procesului inflamator.

Pacienții se plâng de glande mamare dureroase cu mastopatie, ginecomastie. Mastopatia este considerată a fi cea mai frecventă afecțiune mamară. Durerea este dureroasă și înjunghiată, nu numai la palpare sau atingere, ci și în mod arbitrar. Ea poate merge până la gât și umăr. Femeile pot simți o senzație de arsură, greutate la nivelul sânului. Simptomele mastopatiei difuze în stadii incipiente sunt asociate cu ciclul menstrual. Manifestările clinice ale mastopatiei nodulare nu depind de ciclu.

Tromboflebita venelor mamare subcutanate provoacă înțepături în sânul stâng dar și alte cauze pot accentua acest disconfort. Pacienții se plâng de tensiune dureroasă într-o zonă hiperemică a pielii. Un chist mamar este o cavitate anormală umplută cu conținut lichid. În prezența unui chist mamar, o femeie poate simți o durere sâcâitoare care este asociată cu mărirea masei, care începe să comprime țesuturile din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *