Prima pagină » Business în România » Inteligența Artificială schimbă mediul de afaceri! Cum își vor desfășura activitatea marile companii
Inteligența Artificială schimbă mediul de afaceri! Cum își vor desfășura activitatea marile companii

Inteligența Artificială schimbă mediul de afaceri! Cum își vor desfășura activitatea marile companii

15 ian. 2025, 13:20,
Mirela Gabriela Todosi în Business în România

Inteligența Artificială schimbă mediul de afaceri! Inteligența Artificială se află pe cale să devină un factor-cheie în transformarea modului în care companiile își dezvoltă și gestionează activitatea și interacționează cu clienții. Antreprenorii consideră că o colaborare între oameni și tehnologie va deschide noi orizonturi pe piața muncii. Iată cum își vor desfășura activitatea marile companii.

Inteligența Artificială schimbă mediul de afaceri!

Majoritatea liderilor de afaceri consideră că Inteligența Artificială (AI) va aduce schimbări fundamentale în modul în care vor funcționa companiile. Inteligența Artificială va deveni tot mai autonomă, învățând singură și ajutând firmele și companiile să își îmbunătățească procesele interne.

Companiile vor trebui să creeze experiențe personalizate de AI pentru a se diferenția pe piață, iar aceștia vor trebui să asigure o relație pozitivă între oameni și AI pentru a evita temerile legate de automatizare și de pierderea locurilor de muncă în rândul angajaților. Sistemele de AI trebuie să fie precise, previzibile, consistente și ușor de urmărit, iar încrederea în ele trebuie să evolueze odată cu dezvoltarea tehnologică. Afaceriștii investesc tot mai mult în implementarea Inteligenței Artificiale la companiile și firmele pe care le dețin pentru a crește producția, profitul și a eficientiza activitatea oamenilor angajați.

Angajații se tem că AI îi va lăsa fără locuri de muncă

Inteligența Artificială câștigă tot mai mult teren pe piața muncii. Inteligența Artificială este folosită în tot mai multe domenii. Printre acestea se numără medicina, industria alimentară, turism, industria constructoare de mașini etc. Conform specialiștilor, AI va avea un impact major asupra mai multor sectoare de activitate în următorii ani. Angajații din mai multe sectoare se tem că își vor pierde locurile de muncă din cauza Inteligenței Artificiale. Un raport recent arată că 89% dintre șefii companiilor mari consideră că noua tehnologie va deveni necesară în anul 2025, iar 73% dintre antreprenori sunt pregătiți să investească sume importante în noua tehnologie. Evoluția AI este impresionantă.

De asemenea, continuă să crească îngrijorările cu privire la modul în care se vor schimba diverse industrii și locuri de muncă pe măsură ce AI va prolifera pe piață. Viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei. Inteligența Artificială va schimba piața muncii pe viitor, susțin experții. Ca urmare, unele joburi o să dispară, pe când altele vor fi din ce în ce mai căutate.

Inteligența Artificială a început să influențeze tot mai mult piața muncii din România și nu numai, iar antreprenorii sunt dispuși să investească enorm pentru a implementa AI în cadrul companiilor, fabricilor și firmelor. Tot mai mulți angajați vor fi nevoiți să se perfecționeze în a lucra cu instrumente generate de Inteligența Artificială. Capacitățile de Inteligență Artificială au crescut vertiginos în ultimii ani, suficient de repede încât autoritățile de reglementare, companiile și consumatorii încă își dau seama cum să folosească tehnologia în mod responsabil. Totodată, continuă să crească îngrijorările cu privire la modul în care se vor schimba diverse industrii și locuri de muncă pe măsură ce AI va prolifera pe piață.

Cert este că Inteligența Artificială va revoluționa mediul de afaceri în următorii ani, iar antreprenorii investesc sume uriașe pentru a implementa sisteme bazate pe AI în firmele sau companiile pe care le dețin. La nivel european se vor construi și fabrici de Inteligență Artificială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 ianuarie 2025
15 ianuarie 2025