Prima pagină » Titlurile zilei » Întâmplări desprinse din filmele cu mafioți, trăite de un tânăr ieșean, plecat cu Work and Travel: „Apartamentul a luat foc din cauza unui laborator de droguri” – GALERIE FOTO/VIDEO

Întâmplări desprinse din filmele cu mafioți, trăite de un tânăr ieșean, plecat cu Work and Travel: „Apartamentul a luat foc din cauza unui laborator de droguri” – GALERIE FOTO/VIDEO

26 iul. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Samir Brânzoi, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Iași, a fost plecat vara trecută în Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii (SUA). Programul Work and Travel i-a oferit această oportunitate. Studentul a lucrat timp de trei luni ca vânzător într-un supermarket, iar peripețiile prin care a trecut în perioada aceea l-au marcat. Apartamentul în care a locuit împreună cu iubita sa a luat foc din cauza unui laborator de droguri. De asemenea, tot timpul, cei doi erau nevoiți să se ferească de pericolele ce erau inevitabile

Samir, student la Facultatea de Drept „Titu Maiorescu” din București, a trăit experiența vieții lui în SUA. Totul a început în luna iunie a anului trecut, când a ajuns împreună cu prietena sa în Carolina de Nord, dorind să meargă încă din copilărie în zona respectivă. Din păcate, visul american s-a spulberat imediat.

„Am făcut 11 mii de dolari, dar munceam și câte 15 ore pe zi. Într-adevăr, a fost o senzație să te trezești din somn pentru că apartamentul în care stai a luat foc… Să te ferești de șoferii drogați și beți la volan, de rechini, de hoți, a fost superb, nu mai merg”, a declarat Samir Brânzoi.

Experiența incredibilă a unui ieșean plecat cu Work and Travel

Samir Brânzoi a povestit reporterilor BZI cum a fost pentru el experiența Work and Travel. Studentul în anul al III-lea la Drept a câștigat, în urma muncii din Carolina de Nord (SUA), 11 mii de dolari. Acolo a vizitat cele mai importante obiecte turistice, a rămas cu bani în buzunar, însă nu ar mai reveni în acel mediu.

„Munceam foarte mult, unii colegi nu își luau nici pauza ca să facă cât mai mulți bani. Nu e bine nici așa. La două zile după ce am ajuns în Carolina de Nord am auzit că la 500 de metri de magazinul la care lucram au fost atacați doi localnici de un rechin… Vă dați seama… Localnici. Eu locuiam doar cu prietena mea într-un apartament tocmai din acest motiv, pentru că totul era periculos acolo, oceanul, localnicii, multe lucruri… Din banii pe care i-am obținut, 11 mii de dolari, peste 3.000 de dolari i-am dat pe chirie, închiriat mașină, vizite, câte ceva de îmbrăcat…

Ca și bani, programul reprezintă o ocazie pentru orice student, însă nu aș mai face asta, stai într-un stres continuu. Și mâncarea este foarte diferită, totul e pregătit deja în pungi congelate, e mai ieftin să mănânci nesănătos în Carolina. Sunt mult mai mulți oameni cu probleme acolo, stăteam cu frică de atacuri, împușcături. Nu aveam lumini pe stradă, mergeam cu iubita mea mai mult fugind. Treaba asta cu hărțuitul era o normalitate“, a menționat Samir Brânzoi.

Apartamentul în care a locuit a luat foc din cauza unui laborator de droguri

Cel mai grav lucru care i s-a întâmplat lui Samir cât timp a locuit în SUA a fost incendiul de la apartamentul în care a stat cu chirie.

„La 3 noaptea, eu și iubita mea ne-am trezit cu apartamentul în flăcări, era un haos. Cel mai urât a fost că agenția cu care venisem în America ne-a lăsat un pic baltă. Trebuia să ne mutăm în altă parte, iar cei care ne-au ajutat cu banii și absolut totul au fost proprietarii magazinului la care lucram. În seara aceea, focul ar fi pornit de la un laborator de droguri deținut de niște vecini de la parter. Echipajele de pompieri au lovit mașini parcate, a ars totul”, a precizat Samir Brânzoi.

De asemenea, ieșeanul a fost și martorul unui incident complet straniu, dovadă că siguranța chiar a reprezentat o problemă în Carolina de Nord.

„Vizavi de noi a intrat cineva necunoscut în casa unor studente venite din Columbia și a umblat prin haine, lenjerie, a stat în patul lor. Poliția e foarte strictă, dar părea că nimănui nu îi păsa de asta. Nu se pune accent pe treaba asta cu condusul preventiv și fără alcool, la ei 2-3 beri e echivalent cu startul zilei. Eu mi-am cumpărat taser, lanternă… Sigur, îi sfătuiesc pe tineri să încerce, doar că trebuie să fie extrem de atenți, depinde foarte mult și de zona în care ajungi”, a declarat Samir Brânzoi, ieșeanul care a mers în America.

Comentarii
  • Sigur nu e urmasul fratilor Grimm? Daca raspunsul e negativ, atunci va zic eu cauza, e de la prea multe filme vazute, incepi sa confunzi realitatea cu fictiunea.
    Ce am citit aici, as spune ca am descoperit cel mai talentat povestitor de povestioare povestite de un povestitor ajuns la o varsta la care povestile nu mai au cautare. 😛

  • Black Crimes Matter

    Te-au dus astia in Carolina de Nord in Est sa stai cu negrii si asta e ceea ce se intampla.
    Daca te duceau sa stai cu albii, tot in Carolina de Nord dar in Vestul ei, n-ai mai fi vrut sa pleci de-acolo.
    Sigur ca e incorect politic sa mentionezi astfel de lucruri dar adevarul e adevar.

  • Igor Brânzuță

    Cam rusoiaș flăcăul, da’ chiar nu mai contează. America e pentru toți, însă e așa de bine stratificată că dacă ești prost nu știi cum să urci. Rămâi cu văicăreala crăpelniței și cu lauda câți bani ai făcut.
    În State haleala e de 2 feluri: bună și ieftină. Halesc bine ăia care se descurcă și au bani.
    Flăcău, vezi că am un amic cu un lanț de spălătorii auto în Londra. Serviabil cum ești, poți incasa tips (știi ce e aia, că doar vrei să fii „avocat”) chiar și £10 per mașină. Deci bagă mare, fă-ți un viitor, ca să nu ajungi ca ITiștii, spălători de vase prin pizzerii sau ca masterandele, plimbătoare de babe prin Italia. Lasă Statele cui merită și apreciază. Nu te mai da la ziar că nu contezi.

  • Democrația, capitalismul american. Ei îi spun libertate. În general, mizerie!

  • Igor Brânzuță

    „Flăcău, vezi că am un amic cu un lanț de spălătorii auto în Londra.”

    Rectificare: am un amic cu un lanț de bicicletè, nu de spălatorii. Am vrut să mă dau mare, dar nu mi-a ieșit.
    Im-i cer scuze. Eu este, de vina și îmi pare nespus de tare.

  • d aia nu e uorcendtravel in romanika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *