Prima pagină » Titlurile zilei » Întâmplare neobișnuită într-o comună din Iași! Familia se pregătea de înmormântare când mortul a început să miște: „Era o zarvă în tot satul, că a înviat mătușa”

Întâmplare neobișnuită într-o comună din Iași! Familia se pregătea de înmormântare când mortul a început să miște: „Era o zarvă în tot satul, că a înviat mătușa”

08 aug. 2024, 02:00, 4 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

O întâmplare neobișnuită a avut loc luni, 5 iulie 2024, în localitatea Sârca, din comuna Bălțați. Familia unei bătrâne în vârstă de 94 de ani se pregătea de înmormântare când a descoperit că aceasta nu era moartă de fapt.

Ana Ailuțoaei: „Băbuca a reacționat, a strâns-o de mână și a deschis și un ochi”

Elena Țibuleac, o bătrână în vârstă de 94 de ani, din localitatea Sârca, comuna Bălțați, a uimit o întreagă comunitate. Familia femeii a fost anunțată de vecinele acesteia că bătrâna a murit, așa că a început să se pregătească de înmormântare. Fiica acesteia a numit câteva femei pentru a o pregăti și îmbrăca pe Elena Țibuleac, pentru a fi pusă în scriu. Când fiica bătrânei a început să plângă, femeia a deschis un ochi.

„Ea mergea tot timpul la biserică, nu lipsea de la nicio sărbătoare. Duminică n-a fost însă la slujbă. Ea era foarte activă, ieșea în curte, avea telefon, vorbea cu copiii. Luni dimineața, m-a sunat fiica ei, de la Iași, să merg să văd ce se întâmplă cu ea, că nu mai răspunde de două zile la telefon. Am luat o vecină cu mine și am intrat prin grădină, că poarta de la drum o avea închisă. Am văzut că avea câteva floricele pregătite să le ducă la biserică, iar ea era căzută în casă. Avea tras pe ea doar un ciorap, probabil a vrut să se îmbrace și i s-a făcut rău, a făcut un AVC. Eu am fost aceea care am vorbit cu Marcica, fata ei, la telefon și am spus că e moartă, doar că nu m-am apropiat de ea. I-am zis să găsească o firmă de pompe funebre, poate vin cu oameni, să o spele, să o aranjeze. Fata ei a zis că a găsit firmă pentru sicriu, dar nu a găsit oameni pentru scăldat. S-a rugat de o vecină, că băbuca le spusese de înainte de cine vrea să fie scăldată când o să moară. Când a venit fata ei și a văzut-o căzută, a început să plângă, iar băbuca a reacționat, a strâns-o de mână și a deschis și un ochi. De vorbit nu a mai putut zice nimic”, a declarat Ana Ailuțoaei, vecina care a găsit-o pe Elena Țibuleac căzută în casă.

Întâmplare neobișnuită într-o comună din Iași! O bătrână despre care se bănuia că e moartă a început să se miște

Vestea că Elena Țibuleac a decedat s-a răspândit rapid în Sârca, așa că preotul a anunțat deja să fie trase clopotele. Luni după-amiază, mai multe persoane au vrut chiar să meargă la priveghi, doar că Elena Țibuleac era deja transportată la spital.

„Fata ei a chemat salvarea, dacă a văzut că are pulsul atât de bun. Încă fiica ei m-a certat că nu am sunat la ambulanță, dar nu am vrut să intru, să pun mâna pe ea, că era lovită la cap și m-am gândit că cine știe ce i s-a întâmplat. Ei i-a furat cineva recent pensia, a intrat în casă peste ea. Ne-am gândit că dacă și acum a bătut-o cineva. Femeile de prin sat chiar ziceau că să o spălăm și să o îmbrăcăm noi până vine fata ei de la Iași. Nu am vrut să fac asta, pentru că numai familia știa pe unde avea puse ea lucrurile pentru înmormântare. Venise și părintele, l-a anunțat deja pe clopotar, iar luni, la amiază, i-a tras clopotele. Era o zarvă în tot satul că a înviat mătușa. Luni după-amiază, s-a spovedit lumea. M-am întâlnit cu o familie și a întrebat de unde vin și se întorceau de la priveghi, doar că ea era la spital”, a povestit Ana Ailuțoaei.

Elena Țibuleac este internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, starea sa fiind extrem de gravă.

„Ieri, m-a sunat fata ei și mi-a zis că nu mai e nicio șansă să-și revină, că deja nu mai reacționează la niciun stimul. Ea lua pastile, dar cum e post, vinerea nu mânca nimic, uita și să bea apă, ținea post negru”, a povestit vecina femeii.

Întâmplarea neobișnuită care a avut loc în localitatea Sârca, comuna Bălțați, județul Iași, a pus pe jar întreaga comunitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024