Prima pagină » Titlurile zilei » Întâlnirea exclușilor din PMP, la Iași! Cristian Diaconescu și Adrian Acostoaiei au adunat oameni la o ședință ilegală- GALERIE FOTO

Întâlnirea exclușilor din PMP, la Iași! Cristian Diaconescu și Adrian Acostoaiei au adunat oameni la o ședință ilegală- GALERIE FOTO

11 apr. 2022, 02:01,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, alături de consilierul județean Adrian Acostoaiei, a organizat un simulacru de întâlnire la Iași. Fosta conducere a PMP continuă să-și asume șefia partidului, în ciuda deciziei luate la Congresul Extraordinar din februarie 2022. La Iași au fost aduse persoane din județele învecinate, dar și foști membri de partid pentru a fi la număr

Întâlnire ilegală sub sigla PMP, la Iași. Fostul președinte al PMP, Cristian Diaconescu, a venit la finalul săptămânii trecute la Iași pentru a se întâlni cu mai multe persoane care susțin că sunt reprezentanți ai partidului. Întâlnirea a fost organizată de actualul consilier județean Adrian Acostoaiei, numit de Diaconescu, președinte interimar la filiala ieșeană. Diaconescu a făcut numiri în partid fără a avea și un drept în acest sens. Cristian Diaconescu a fost chemat la o întâlnire la care au participat câteva persoane, printre care foști membri de partid, dar și rude ale celor care vor să pună mâna pe organizația de la Iași.

Cristian Diaconescu și Adrian Acostoaiei au organizat o întâlnire sub sigla PMP

Deși a fost exclus din PMP după ieșirile din ultima perioadă, Cristian Diaconescu continuă să susțină că este lider al partidului. A desemnat o structură de conducere interimară și la Iași, numindu-l pe consilierul județean Adrian Acostoaiei la șefia acesteia. Deși, statutar, Diaconescu nu mai este președinte al PMP, acesta susține contrariul. Organizația paralelă creată de acesta i-a ”exclus” din partid pe cei care au fost numiți în funcții de conducere după congresul extraordinar, și și-au arogat șefia formațiunii. La Iași a fost numit Adrian Acostoaiei, actual consilier județean PMP, cunoscut în județ pentru unele țepe date partenerilor de afaceri.

Vă aducem aminte faptul că fostul președinte al PMP, Cristian Diaconescu, a negociat cu AUR. În mai multe intervenții, acesta s-a afișat alături de George Simion, președintele formațiunii politice menționate mai sus.

Oameni aduși cu arcanul la întâlnirea lui Diaconescu!

Adrian Acostoaiei a organizat, astfel, o întâlnire la care au venit câțiva aleși locali ai partidului din județ, dar și foști membri de partid. Practic, Adrian Acostoaiei a adunat lângă el câteva persoane care nu mai reprezintă PMP. Jumătate din cei prezenți în sală erau din alte județe, foști membri ai partidului și nu numai. Au mai fost prezente și câteva persoane din cinci organizații PMP Iași.

Acostoaiei și Diaconescu nu au ținut cont de deciziile luate la Congresul Extraordinar din februarie și continuă să susțină o ilegalitate uriașă. Acostoaiei a adus lângă el pe unele persoane cărora le-a promis funcții de conducere în PMP Iași.

Urmează mai multe excluderi din PMP

La începutul lunii martie 2022, în urma Congresului PMP, conducerea partidului a trimis documentele către Autoritatea Electorală Permanentă (PMP) pentru înscrierea în registrul fiscal al partidelor. AEP a confirmat cererea PMP, în baza unei adrese din 16 martie 2022. Astfel, Cristian Diaconescu nu mai este lider al PMP, lucru pe care acesta nu îl recunoaște.

De altfel, Consiliul Executiv Județean (CEJ) al PMP Iași se va întruni astăzi, 11 aprilie 2022, pentru a discuta propunerea de excludere din partid a lui Adrian Acostoaiei, dar și a lui Constantin Coțofană (organizația Miroslava) și Mihai Dimitriu (organizația Grajduri). Cristian Diaconescu și Adrian Acostoaiei au organizat o întâlnire sub sigla PMP fără a avea și o calitate în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *