Prima pagină » Actualitate » Întâlnirea dintre Florin Cîțu și Klaus Iohannis a luat sfârșit. Președintele îl susține în continuare pe premier
Întâlnirea dintre Florin Cîțu și Klaus Iohannis a luat sfârșit. Președintele îl susține în continuare pe premier

Întâlnirea dintre Florin Cîțu și Klaus Iohannis a luat sfârșit. Președintele îl susține în continuare pe premier

06 sept. 2021, 14:05,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Premierul Florin Vasile Cîțu a stat nu mai puțin de jumătate de oră în întâlnirea de luni, 6 septembrie 2021, cu președintele Klaus Werrner Iohannis. Se pare că guvernarea merge în continuare înainte, în forma actuală.

Președintele României continuă să îl susțină pe prim-ministrul Florin Cîțu, în formulă guvernamentală existentă în momentul de față.

Cei doi politicieni au discutat și despre felul în care evoluează economia și despre criza sanitară, spun anumite surse ale Antena 3.

Klaus Iohannis l-a chemat de urgență pe premierul Florin Cîțu la Cotroceni

Din primele informații, se pare că tema discuțiilor a fost criza guvernamentală.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Cotroceni, la ora 12:30.

Programul oficial al președintelui Klaus Iohnnis arăta o întâlnire între Florin Cîțu şi acesta. De altfel, programul a fost intitulat: ”Întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, pe tema crizei guvernamentale”.

Potrivit  unor surse politice apropiate premierului Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis l-a chemat pe prim-ministru pentru a discuta despre strategiile viitoare şi scenariile care pot fi luate în calcul în ideea unor moţiuni de cenzură. Președintele Klaus Iohannis este ”100% de partea lui Florin Cîțu, nu se pune problema de altceva”, au precizat sursele.

În acest moment, cele două scenarii de lucru sunt: guvern minoritar sau o împăcare între PNL și USR-PLUS, dar acest al doilea scenariu are șanse mici de reușită.

Premierul Florin Cîţu, despre discuția avută cu Klaus Iohannis

Premierul Florin Cîţu a precizat că nu poate să vorbească despre discuţiile pe care le-a avut cu preşedintele Klaus Iohannis şi despre ce i-a transmis şeful statului cu privire la criza guvernamentală, însă i-a spus acestuia că va face tot ce este posibil pentru a merge mai departe cu programul de guvernare asumat de partidele coaliţiei.

„Nu pot să spun discuţia mea cu preşedintele Klaus Iohannis, dar eu vă pot spune că ce am spus eu şi ce am spus românilor este că voi face tot ce e posibil pentru a merge mai departe cu acest program de guvernare”, a explicat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de vineri a Executivului ce mesaj a avut pentru el preşedintel Klaus Iohannis, în contextul crizei guvernamentale.

Moţiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR nu va fi citită în Parlament

Se pare că moțiunea de cenzură inițiată de cei de la USR-PLUS în alianță cu AUR a fost respinsă în BPR după ce au fost date 8 voturi pentru și 7 împotrivă.

„Nu suntem lăsaţi să înaintăm. PSD va ieşi cu o moţiune diferită doar pentru a se juca. Moţiunea de cenzură este suspendată până ajunge Florin Cîțu președinte la PNL. Încalca Constituţia, este ilegal. Ce să le spunem românilor, că nu avem voie nici măcar să depunem moţiune de cenzură. Moţiunea, până ajunge Florin Cîțu președinte PNL nu va fi depusă. Orice depunem este blocat de monstruasa coaliţie. Noi o să stăm calm. Suntem partidul care arată acest blat. A văzut toată România. Suntem acuzaţi că ne-am falsificat propriile semnături. Vă dați seama?”, a declarat George Simion, liderul AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *