În perioada 20-21 octombrie 202 are loc o întâlnire specială pentru studenţii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu” de la Brad Iaşi alături de companiile private din oraş.
UPDATE: Șef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan FIRAA și conf. univ. dr. Ştefan Ciornei, Facultatea de Medicină Veterinară, USV Iași au transmis detalii despre acest eveniment important de la USVIași.
„Suntem în zilele de sărbătoare, 180 de ani de când există învăţământ agricol în România. Acum, universitatea noastră se numeşte USV Iaşi deoarece am introdus nişte noi specializări. Avem specializarea care se numeşte Inginerie şi Management în Alimentaţie Publică şi Agroturism. Ştim cu toţii că industria ospitalităţii este un consumator mare de resurse umane. Este un loc şi o piaţă foarte bună pentru absolvenţii pe care îi formăm. Trebuie să vedem care sunt problemele în situaţia de faţă. Aşa am organizat această întâlnire tehnică, de discuţii, să putem pune degetul pe rană”, a transmis şef lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan FIRAA.
„Ideea acestui simpozion a fost a prodecanului Mihaela Ivancia. Vrem să trecem de la dezbateri la fapte. Asociaţia pe care am onoarea să o conduc şi-a asumat 5 ani rolul de intermediar de practică. Face legătura dintre antreprenoriatul din turismul şi alimentaţia din România şi şcoala românească de profil”, a transmis prof. Carlo Dragomir, președinte al Asociației pentru Promovarea Învățământului în Industria Ospitalității.
Știre inițială
Profesorul Mihaela Ivancia organizează un eveniment-cheie pe relația „de la școala pe piaţa muncii”.
„Învăţământul, în general, și noi ca universitate și facultate, în special, avem ca misiune formarea de specialiști, de oameni bine pregătiți în domeniile noastre de studii. Pregătirea de calitate înseamnă îmbinarea părții de teorie cu cea de practică și, mai ales, actualizarea noțiunilor la cererea de pe piața muncii.
În contextul în care idustria ospitalității este o sursă importantă de venituri și, totodată, o mare consumatoare de resursă umană, este absolut necesar să se înțeleagă faptul că cei care lucrează în acest sector, pentru a face performanță, trebuie să fie școlarizați. Școlarizarea trebuie făcută pe nivel de activități, cum și munca trebuie făcută în funcție de pregătire. Ce încerc să spun este că ar fi normal ca absolventul de școală profesională să facă pentru ce este pregătit, la fel și absolvenții de liceu sau de facultate, fără a minimaliza sau exagera poziția unuia sau a altuia.
Întâlnirea aceasta dintre reprezentanți ai mediului preuniversitar, universitar și antreprenori din domeniul industriei ospitalității are ca scop dialogul dintre cei trei actori de care depinde calitatea serviciilor și satisfacția clienților, astfel încât, în final, să se poată obține profit. Încercăm să identificăm câteva dintre problemele legate de resursa umană și de calitatea ei și, evident, să căutăm soluții de armonizare pentru activitățile comune”, a declarat șef. lucrări dr. Mihaela Ivancia, prodecan Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, USVIași.