Prima pagină » Economic Local » Întâlnire importantă cu producătorii din Iași care vor să-și vândă produsele în piețe – FOTO

Întâlnire importantă cu producătorii din Iași care vor să-și vândă produsele în piețe – FOTO

31 ian. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Zeci de fermieri, producători și reprezentanți ai autorităților locale din Iași au participat la evenimentul dedicat accesului producătorilor ieșeni în piețe. Producătorii de produse agroalimentare din zona municipiului Pașcani, administratorii piețelor locale și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în acest domeniu au discutat despre soluțiile care pot fi identificate pentru ușurarea accesului în piețe. La eveniment au fost reprezentanți ai structurilor asociative ai legumicultorilor și apicultorilor, ai meșteșugarilor, mici producători de produse lactate.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași. Fermierii prezenți la acest eveniment au prezentat o serie de aspecte ce le creează dificultăți în comercializarea produselor, dar și care îi pun în situația de a fi sancționați contravențional. De asemenea, producătorii au discutat și despre prețurile practicate pentru plata lunară a spațiului unde își comercializează marfa, dar și despre lărgirea piețelor sau înființarea unor piețe mai mari pentru ca un număr mai mare de producători să poată vinde produsele locale în piețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *