Prima pagină » Titlurile zilei » Întâlnire emoționantă în Aeroportul Internațional Iași! O fetiță a izbucnit în lacrimi când și-a văzut tatăl întors de la muncă din Marea Britanie! Imagini cât o mie de cuvinte

Întâlnire emoționantă în Aeroportul Internațional Iași! O fetiță a izbucnit în lacrimi când și-a văzut tatăl întors de la muncă din Marea Britanie! Imagini cât o mie de cuvinte

23 oct. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu, în Titlurile zilei

Despărțirile și întâlnirile din Aeroportul Internațional din Iași sunt întotdeauna încărcate de emoții. Ieri, la aterizarea avionului venit din Marea Britanie, o fetiță își aștepta nerăbdătoare tatăl. Când l-a zărit ieșind pe ușă, i-a sărit în brațe și l-a rugat să nu mai plece. Lupta pentru un trai mai bun l-a determinat să plece de lângă familie

Sute de ieșeni care muncesc în străinătate se regăsesc în această poveste emoționantă. Neculai Suceveanu lucrează de doar 4 luni de zile în Marea Britanie. Pentru mulți, această perioadă de timp este nesemnificativă, mai ales dacă iau în calcul banii câștigați. Pentru Neculai însă, cele 4 luni de zile au fost cele mai grele din viața lui. Singur, într-o țară străină, a plecat pentru a oferi un viitor mai bun soției și fiicei sale. Ieri a aterizat pe Aeroportul Internațional din Iași. Fiica lui îl aștepta emoționată, cu brațele strânse la piept, de parcă nu-l văzuse de ani de zile. Când l-a zărit, micuța i-a sărit în brațe. Cu mânuțele ei mici abia reușea să-și cuprindă tatăl venit de pe alte meleaguri, acolo unde lumea, așa cum o descrie el, pare să fie mult mai bună.

Tatăl fetiței: „Mă gândesc să-mi iau familia și să plecăm împreună. Aici nu avem ce face”

Pe Aeroportul Internațional din Iași se deapănă povești pe care mulți dintre noi nu le cunoaștem. Sute de ieșeni pleacă, acoperindu-și lacrimile și dorul de familie, pentru un trai mai bun. Aceasta este și povestea lui Neculai Suceveanu, un bărbat care și-a călcat pe inimă și a ales să plece în Marea Britanie, departe cele două ființe pe care le iubește cel mai mult.

„Îmi este foarte greu să stau departe de familia mea. Nu mi-am văzut familia de 4 luni de zile și deja mă gândesc să o iau acolo. Este posibil să se închidă din nou posibilitatea de a călători dintr-o țară în cealaltă, dar cu Dumnezeu înainte. Voi sta acasă două săptămâni în autoizolare cu soția și fiica mea, iar după aceea mă gândesc să le iau și să plecăm împreună. Aici nu avem ce face”, spune Neculai Suceveanu.

Neculai: „M-aș întoarce oricând acasă, dacă aș avea posibilitatea să câștig un salariu decent, dar nu cred că acest lucru este posibil prea curând”

Neculai spune că, deși nu-i este deloc ușor să trăiască printre străini, gândul că poate oferi un trai mai bun familiei sale îl motivează să muncească zi-lumină în Anglia. Și-a luat un al doilea loc de muncă doar pentru a reuși să își ajute fiica să trăiască mai bine decât a avut el ocazia.

„Lucrez la McDonald’s în Marea Britanie. Chiar și în plină pandemie de COVID-19 lumea e mai relaxată acolo decât aici. În România este foarte greu. Am plecat pentru un trai mai bun, nu cred că pleacă cineva de prea mult bine. Aici am lucrat la Romtelecom. Dar cu banii nu ne puteam descurca. În Londra, salariul meu este în jur de 2.000 de lire. Mă descurc chiar foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu. M-aș întoarce oricând acasă, dacă aș avea posibilitatea să câștig un salariu decent, dar nu cred că acest lucru este posibil prea curând”, încheie Neculai Suceveanu.

Un tirist care muncește șase săptămâni în Olanda și două săptămâni stă acasă spune că nu vrea să se stabilească în România

Poveștile oamenilor care aleg să plece în străinătate, departe de familie și prieteni, încep toate la fel: „Din lipsa de bani”. Așa începe și povestea lui Cezar Dospin, care lucrează de 6 ani ca șofer pe tir la o companie din Olanda. Muncește 6 săptămâni, iar două stă acasă, alături de cei dragi. Spune că, motivat de veniturile mari, nu intenționează să se întoarcă acasă, oricât de tare și-ar dori.

„Am venit în vacanță acasă pentru că am două săptămâni libere. Lucrez ca șofer pe tir și muncesc o perioadă de 6 săptămâni și două săptămâni stau acasă. Am trecut foarte simplu peste pandemia de COVID-19 și asta pentru că lucrez singur pe camion. De 6 ani fac această activitate și nu doresc să mă retrag momentan”, spune Cezar Dospin.

O ieșeancă stabilită în Olanda a revenit la Iași doar pentru a naște. După ce copilul va împlini un an, intenționează să se întoarcă în țara care i-a oferit un trai mai bun

O tânără ieșeancă, stabilită de 1 an de zile în Olanda, a sosit ieri pe Aeroportul Internațional din Iași. Singurul motiv pentru care a revenit în țară este că a rămas însărcinată, iar medicul ei este din Iași. Femeia spune că în Olanda nivelul de trai este mult mai ridicat, iar când copilul va împlini 1 an, va pleca împreună cu el înapoi în Olanda. Deși se află în ultimele luni de sarcină și și-ar fi dorit să le petreacă alături de soțul ei, ieșeanca a venit singură acasă. Soțul ei a rămas acolo să muncească.

„Am lucrat un an de zile în Olanda. Sunt însărcinată, am venit pentru medic. Pe viitor voi pleca cu copilul. Viața este super acolo, aș fi rămas, dar am venit doar pentru că aici vreau să dau naștere copilului. Acolo lucrez la o fabrică de termopane. Când copilul va avea un anișor, vom pleca cu siguranță înapoi în Olanda, acolo unde a rămas soțul meu”, spune tânăra ieșeancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *