Prima pagină » Razboi în Ucraina » Întâlnire de urgență cu toți oficialii de rang înalt de la Moscova. Ce subiect important se află pe agenda lui Vladimir Putin
Întâlnire de urgență cu toți oficialii de rang înalt de la Moscova. Ce subiect important se află pe agenda lui Vladimir Putin

Întâlnire de urgență cu toți oficialii de rang înalt de la Moscova. Ce subiect important se află pe agenda lui Vladimir Putin

30 oct. 2023, 14:20,
în Razboi în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin va organiza luni, 30 octombrie, o reuniune cu oficialii de rang înalt de la Moscova pentru a discuta despre „tentativele occidentale” de a „diviza” societatea rusă, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, citat de TASS.

Peskov a făcut comentariile după ce a fost întrebat de jurnaliști despre incidentul de duminică seara, când sute de persoane au luat cu asalt aeroportul Mahacikala, din regiunea Daghestan a Rusiei, după ce au aflat că urmează să aterizeze un zbor din Tel Aviv.

Aflat în zona Caucazului, Daghestanul este una dintre provinciile Rusiei care au o populație majoritar musulmană, precum Cecenia cu care se învecinează.

„Putin plănuiește să organizeze o mare întâlnire reprezentativă astăzi în jurul orei 19:00, ora Moscovei, și să discute încercările Occidentului de a folosi evenimentele din Orientul Mijlociu pentru a diviza societatea rusă. Va avea loc o conversație detaliată”, a declarat luni Dmitri Peskov.

El a precizat că Putin va participa în persoană la reuniunea care va avea loc în spatele ușilor închise.

Peskov a subliniat că la întâlnire vor fi prezenți toți oficialii de rang înalt de la Moscova: prim-ministrul Mihail Mișustin, președintele Consiliului Federației (n.r. camera superioară a parlamentului rus) Valentina Matvienko, președintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, procurorul general Igor Krasnov, vicepremierul Andrei Belousov, ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Șoigu, directorul FSB Alexandr Bortnikov, comandantul Gărzii Naționale a Rusiei Viktor Zolotov, șeful SVR Serghei Narîșkin, președintele Comitetului de investigație al Rusiei Alexander Bastrîkin și prim-adjunctul ministrului de interne Alexander Gorovoi.

Kremlinul spune că incidentul de la aeroport a fost provocat de „ingerințe externe”

Peskov a remarcat că lista ar putea fi ajustată și a promis că va veni cu informații noi în cazul în care se întâmplă acest lucru. Purtătorul de cuvânt al lui Putin nu a a dorit să comenteze măsurile care ar putea fi luate împotriva participanților la evenimentele de la Makhachkala, survenite în contextul deteriorării relațiilor între Rusia și Israel.

Potrivit ultimelor informații prezentate de autoritățile ruse, peste 20 de persoane au fost rănite în urma incidentelor, inclusiv polițiști, iar 60 de persoane au fost reținute. Autoritățile și liderii religioși din Daghestan au condamnat incidentul, legându-l de o „provocare”.

Peskov a vorbit și el luni despre o „influență externă” în ceea ce privește incidentul.

„Este binecunoscut și evident că evenimentele de ieri din jurul aeroportului Makhachkala sunt rezultatul unor ingerințe externe, inclusiv a unor informații de influențare”, a spus el, adăugând că actori „rău-intenționați” au folosit imagini cu suferințele palestinienilor din fâșia Gaza pentru a agita spiritele în Daghestan.

El nu a precizat pe cine suspectează Kremlinul de orchestrarea incidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *