Întâlnire cu Aladdin și a sa lampă fermecată la Ateneul Național din Iași! Regizorul Erica Moldovan: „E un spectacol plin de culoare!”

04 nov. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Eveniment-Social

Publicul ieșean îl va putea vedea pe Aladdin și a sa lampă fermecată la Ateneul Național din Iași pe 6 decembrie 2022. Erica Moldovan, regizorul acestui spectacol spune că se dorește apropierea cât mai mult de lumea Disney. Aproape toată distribuția Ateneului va apărea pe scenă, în sala Unirea și vor juca în „Aladdin și lampa fermecată”

Ateneul Național din Iași dă întâlnire mai ales copiilor, dar și adulților cu Aladdin și a sa lampă fermecată. Duhul este cel care îndeplinește dorințele, iar frumoasa Jasmine și multe alte personaje vor juca și vor uimi publicul într-un nou spectacol. Premiera acestuia va avea loc pe 6 decembrie 2022. Biletele vor fi puse în vânzare de luni, 7 noiembrie 2022. Spectacolul se va desfășura în sala Unirea, la cinematograful Victoria.

Erica Moldovan

„Aladdin și lampa fermecată” în regia Ericăi Moldovan va avea premiera marți, pe 6 decembrie, de la ora 11:00 în Sala Unirii

Copiii vor fi încântați să-l vadă pe Aladdin și a sa lampă fermecată la Ateneul Național din Iași

Erica Moldovan si Vlad Baba in piesa „Romeo si Julieta”

De asemenea, talentata Erica Moldovan a jucat de-a lungul timpului în diverse spectacole

„Aladdin și lampa fermecată” în regia Ericăi Moldovan va avea premiera marți, pe 6 decembrie, de la ora 11:00 în Sala Unirii. De decor s-a ocupat Cătălin Târziu. Costumele au fost realizate de Alina Dincă Pușcașu. Compozițiile muzicale sunt semnate de Paul Pintilie. De video design s-a ocupat Silviu Luda. Coregrafiile au fost semnate de Cristina Todi, iar asistentul de regie este Dumitru Florescu.

Reporterii BZI au stat de vorbă cu Erica Moldovan, regizorul acestui spectacol uimitor, care, după spusele ei este adresat în special publicului tânăr.

„Este un spectacol care se adresează în general publicului tânăr, dar bineînțeles și celui adult, așa cum am obișnuit spectatorii Ateneului «Național» din Iași. E un spectacol care va avea premiera în sala Unirea, la cinematograful Victoria și care își dorește să conserve cât mai mult din universul Disney, așa cum îl știu copiii. Implică aproape toată distribuția Ateneului. E un spectacol plin de culoare, plin de imagine, compoziții muzicale semnate de Paul Pintilie, coregrafii semnate de Cristina Tudi”, declară Erica Moldovan.

actori pe scena Ateneului interpretand piesa „O scrisoare pierduta”

De asemenea, talentata Erica Moldovan a interpretat-o pe Zoe Trahanache din „O scrisoare pierdută”

Despre personajele ce vor fi interpretate

 Erica Moldovan pe scena alaturi de Gheorghe Visu

Alte spectacole în care ieșenii au putut-o urmări au fost: „Despărțitorul”, Romanie, dragă Elveția mea”, „Câinii”, iar de curând, a jucat în „Cealaltă moarte a Ioanei D’Arc”.

În distribuție vor fi aproape toți actorii Ateneului Național din Iași: Răzvan Grosu, Mălina Balcan, Dumitru Florescu, Alexandra Pafrală, Mara Lucaci, Ioana Aciobăniței, Florin Gorogs, Codrin Dănilă, Mariana Dumitrache, Alin Zară și Gelu Ciobotaru.

Actrița Erica Moldovan spune pentru reporterii BZI că personajele ce vor fi interpretate în acest spectacol sunt foarte colorate, iar cu repetițiile și pregătirile se află abia la început.

„Am încercat să introducem aproape toate persoanjele din povestea originală și din desen, sunt personaje extrem de colorate, extrem de bine conturate. Suntem în fază incipientă. Vă pot spune cum e în capul meu. Este fabulos, ceva apropiat de musical Disney, un spectacol care marchează sau se înscrie în noua eră în care a intrat Ateneul Național din Iași.

De asemenea, talentata Erica Moldovan a jucat de-a lungul timpului în diverse spectacole, în 2019, a interpretat-o pe Zoe Trahanache din „O scrisoare pierdută”. Alte spectacole în care ieșenii au putut-o urmări au fost: „Despărțitorul”, Romanie, dragă Elveția mea”, „Câinii”, iar de curând, a jucat în „Cealaltă moarte a Ioanei D’Arc”.

Ieșenii vor putea cumpăra bilete de luni, 7 noiembrie 2022 pentru a-l vedea pe Aladdin și a sa lampă fermecată la Ateneul Național din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *