Prima pagină » National » Insula devenită o adevărată groapă de gunoi. Munți de deșeuri într-una dintre destinațiile de vacanțǎ preferate de români
Insula devenită o adevărată groapă de gunoi. Munți de deșeuri într-una dintre destinațiile de vacanțǎ preferate de români

Insula devenită o adevărată groapă de gunoi. Munți de deșeuri într-una dintre destinațiile de vacanțǎ preferate de români

26 iul. 2024, 13:20,
în National

Insula Corfu din Grecia se confruntă cu o problemă serioasă de gestionare a deșeurilor, fiind sufocată de mormane de gunoaie care se găsesc chiar lângă situri istorice sau pe plaje. Mizeria este omniprezentă, de la stațiunea Paleokastritsa până în capitala Kerkira.

Turiștii români au fost șocați de peisajul descoperit în Corfu, conform relatărilor de la Observator. Insula arată neobișnuit, cu gunoaie revărsându-se din pubelele pline până la refuz la colțurile străzilor și în intersecții. Munții de deșeuri constituie adevărate focare de contaminare, iar mirosul din aer este greu de suportat.

Reacția viceprimarului din Corfu despre problema deșeurilor

Într-un interviu pentru Observator, viceprimarul insulei, Spyros Halikiopoulos, a recunoscut problema și a promis că situația se va rezolva în câteva zile, transmițând turiștilor români că sunt așteptați cu brațele deschise:

„Ne place să avem turiști din România, ei sprijină insula de mulți ani. Fac un apel la toată lumea să vină. Am început deja să angajăm personal suplimentar pentru că am avut o problemă cu lipsa personalului la acest departament. Situația se va îmbunătăți de la o zi la alta. În aproximativ o săptămână, totul va reveni la normal”, a declarat el.

Viceprimarul a explicat că problema a fost cauzată de numărul insuficient de angajați la salubritate, care nu pot face față fluxului mare de turiști. În fiecare lună de vară, Corfu primește jumătate de milion de vizitatori.

Alte insule elene se confruntă cu criza apei

În Creta, autoritățile au declarat stare de urgență în cinci municipalități din cauza crizei de apă. La Evros, doi cai au fost găsiți morți, iar mulți alții prezintă semne de deshidratare. Nivelul barajelor și lacurilor în multe zone este la o treime din cât era în anii precedenți, din cauza secetei. Fermierii se plâng că măslinele nu au crescut în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *