Insuficiența venoasă – poze. Simptomele neplăcute provocate de această boală

23 dec. 2022, 12:00 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane își dau seamă că suferă de insuficiență venoasă după poze. Insuficiența venoasă este o disfuncție a sistemului circulator, exprimată ca o tulburare a ieșirii sângelui venos din extremități. Boala apare atunci când sângele întâlnește o obstrucție a fluxului său. Presiunea din interiorul venelor crește, ceea ce determină funcționarea defectuoasă a valvelor. Acestea nu împing sângele spre inimă, ci îl lasă să se întoarcă.

În timpul bolii tonusul venelor scade. O persoană suferă de o serie de simptome neplăcute și riscă să dezvolte ulcere trofice și cheaguri de sânge, care pot fi fatale. Sunt afectate venele din picioare și brațe, precum și cele din creier. Problema venelor este foarte actuală în zilele noastre și este important să depistați la timp semnele bolii.

piciorul unei persoane care sufera de insuficienta venoasa

Multe persoane care suferă de această boală simt crampe frecvente la nivelul gambelor și o senzație de „piele de găină” la extremități

Insuficiența venoasă – poze. Primele semne care anunță manifestarea afecțiunii

Printre cele mai răspândite simptome care anunță manifestarea bolii se numără apariția venelor de păianjen pe corp. De asemenea, apariția venelor mărite, umflarea vizibilă a picioarelor, senzație de durere pulsatilă și de căldură la nivelul gambelor anunță problema de sănătate.

Multe persoane care suferă de această boală simt crampe frecvente la nivelul gambelor și o senzație de „piele de găină” la extremități. Pielea picioarelor devine uscată și se rănește ușor. Orice erupție pe piele poate fi vizibilă.

picioarele unei femei care sufera de insuficienta venoasa

Pielea este predispusă la manifestarea eczemelor

Pielea este predispusă la manifestarea eczemelor, schimbare bruscă a senzației la nivelul extremităților precum și manifestarea picioarelor reci, chiar și vara. Multe persoane simt o senzație de oboseală și disconfort la nivelul picioarelor și în tot corpul.

Adesea, oamenii se autodiagnostichează și se tratează singuri acasă. Autotratamentul nu este recomandat, deoarece poate fi foarte periculos. Metodele populare nu vor produce rezultate tangibile și se poate pierde timp. După ce ați observat orice semne ale bolii, este necesar să faceți o programare la un flebolog fără întârziere.

Cauzele apariției bolii. Factorii care contribuie la dezvoltarea acesteia

Atunci când se cercetează cauzele bolii, se identifică o serie de factori de risc. Insuficiența venoasă cronică apare cel mai adesea la oameni cu un „istoric genetic negativ”. Boala se poate dezvolta la femei de orice vârstă, în special cele care sunt însărcinate sau au născut.

Multe persoane au observat simptomele bolii după ce au început să ia hormoni, ducând un stil de viață sedentar. De asemenea, supraponderalitate se numără printre factorii care contribuie la dezvoltarea bolii. Persoanele peste 50 de ani, de asemenea, suferă de o astfel de problemă de sănătate.

persoana care sufera de insuficienta venoasa si se tine de piciorul sau

Adesea, oamenii se autodiagnostichează și se tratează singuri acasă

Persoanele care petrec mult timp în picioare și nu se mișcă la fel sunt predispuse să dezvolte boala. Ridicarea greutăților grele și pacienții care suferă de constipație suferă de această boală chiar în tinerețe.

Cei expuși la risc ar trebui să își schimbe stilul de viață și să ceară sfatul medicului. Tratamentul pentru insuficiența venoasă depinde de tipul și de stadiul bolii. Spre exemplu, în stadiul 0 al IVC, este necesară o terapie fizică, controlul dietei și flebotonica profilactică. Tratamentul poate fi efectuat în afara spitalului.

Stadiul 1 de insuficiența venoasă ca în poze impune necesitatea de a purta ciorapi de compresie, terapie medicamentoasă, unguente și geluri. Metodele moderne de fizioterapie vor ajuta la stoparea bolii. De asemenea, în acest stadiu sunt eficiente și pansamentele medicale.

femeie care isi tine tocurile in mana si merge prin casa

Insuficiența venoasă cronică apare cel mai adesea la oameni cu un „istoric genetic negativ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *