Prima pagină » Economic Local » Institutul Regional de Oncologie Iași cumpără medicamente și materiale sanitare în valoare de 115 milioane de euro
Institutul Regional de Oncologie Iași cumpără medicamente și materiale sanitare în valoare de 115 milioane de euro

Institutul Regional de Oncologie Iași cumpără medicamente și materiale sanitare în valoare de 115 milioane de euro

14 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Pe o perioadă de 3 ani, IRO Iași va cheltui o sumă maximă de 115 milioane de euro. Cheltuielile se vor realiza în funcție de necesități. Licitația pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare se va desfășura la jumătatea lunii iunie 2021

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași continuă programul anual de achiziții. Astfel, pe data de 17.06.2021, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru achiziția unui număr de 43 de loturi de medicamente și materiale sanitare. Prevederea bugetară are o valoarea record, de 568.040.570 lei, fără TVA, aproape 115 milioane de euro. Contractul se va desfășura printr-un acord-cadru pe o perioadă de 3 ani.

„Nerespectarea instrucțiunilor, neprezentarea informațiilor solicitate completate în mod corespunzător și/sau transmiterea documentelor într-o formă improprie care face imposibilă vizualizarea conținutului acestora sunt activități realizate pe riscul ofertantului, iar eșecul de a depune o ofertă care să nu îndeplinească cerințele minime și obligatorii de calificare și instrucțiunile de prezentare/completare a documentelor indicate prin prezenta documentație poate conduce la respingerea ofertei ca fiind inacceptabilă/neconformă/neadecvată, cu aplicarea în mod corespunzător a dispozițiilor legale incidente. Ofertanții trebuie să transmită o ofertă completă pentru toate activitățile ce fac obiectul acestui contract”, se arată în condițiile impuse de IRO Iași.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. IRO a investit și în aparatură medicală.

IRO Iași oferă 1,5 milioane de euro restaurantelor din Iași care vor furniza hrana pacienților

Totodată, IRO Iași a lansat recent o procedură pentru achiziția serviciilor de catering. Suma pusă în joc este importantă, de 7.001.856, fără TVA, aproximativ 1,5 milioane de euro. Patronii afacerilor din domeniul catering deja s-au înscris la procedură. La sesiunea de depunere a ofertelor s-au prezentat 3 societăți: Euromedical Provider SRL, Diplo Care SRL și The Box SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Contractul se va derula pe o perioadă de 3 ani, în funcție de necesități. Pentru această perioadă este solicitat un număr maxim de 334.800 de porții pentru pacienții bolnavi de cancer și 10.800 de porții pentru medici. Furnizorii trebuie să pună la dispoziție preparate pentru 24 de regimuri alimentare.

Printre meniurile solicitate se numără: omletă, mămăligă, cartofi natur, salată orientală, orez cu lapte, sarmale cu carne de pui, borș de sfeclă, ciorbă cu cartofi, ciorbă din legume, ciorbă de pui, supă din roșii și orez, supă din legume etc. Pe meniurile destinate medicilor de gardă se află ciorbă rădăuțeană, ciorbă de perișoare, ciorbă de văcuță, pulpă de pui la cuptor, chifteluțe de pui, șnițel din piept de pui, omletă cu brânză, legume la grătar, cartofi la cuptor, cartofi prăjiți, piure de cartofi, salată de varză, salată de sfeclă roșie, salată verde cu roșii și castraveți, gogoșari în oțet, murături, pâine Graham, pâine albă. În ultima perioadă, IRO a lansat altă licitație, tot pentru achiziția mai multor loturi de medicamente și materiale sanitare. Contractul are o valoare de aproape 70 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024