Prima pagină » Economic Local » Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași cumpără medicamente pentru pacienți. Contractul este de aproape 900.000 de euro
Institutul de Psihiatrie

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași cumpără medicamente pentru pacienți. Contractul este de aproape 900.000 de euro

25 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Programul anual de achiziții continuă la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Mai multe loturi de medicamente vor fi achiziționate la finalul lunii februarie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași continuă campania de achiziții. Pe data de 18.02.2021 este programată licitația pentru achiziția unui număr de 142 de loturi de medicamente psihioleptice, psihoanaleptice, antiepileptice. Valoarea estimată a contractului este de 4.398.939 lei, fără TVA, aproape 900.000 euro.

„Toate produsele vor fi livrate în ambalaje originale, având inscripționate denumirea producătorului, lot, data fabricației, termenul de valabilitate sau data expirării, să aibă inscripționate modul de utilizare și de păstrare. Furnizorul va ambala produsele, astfel încât să asigure integritatea lor pe timpul transportului până la livrare. Etichetarea produselor se va face obligatoriu conform reglementărilor legale în vigoare. Termen de livrare de la primirea comenzii. Termen plată 60 de zile de la primirea facturii și recepția produselor”, se arată în caietul de sarcini. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru.

Mai multe firme vor să furnizeze echipamente la Institutul „Socola”

Totodată, Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași a lansat licitația pentru achiziția mai multor echipamente de protecție. Valoarea estimată a contractului este de 500.000 euro, fără TVA. Recent, nu mai puțin de 55 de oferte au fost depuse în cadrul licitației. Printre firmele participante se numără: Alfamed Clinic SRL, Aurocom SRL, BTL Romania Aparatură Medicală SRL, Neramo Distribution SRL, Melopeea SRL, Medi Sense SRL, Axia Medical SRL, MLM Medical SRL etc.

Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru ce se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 bucăți, mască chirurgicală de uz medical: 32.000 bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 bucăți, halate de unică folosință – 3.900 bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 bucăți, capeline – 3.000 bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 bucăți.

Institutul „Socola” a impus o serie de condiții firmelor participante

Nu în ultimul rând, Institutul de Psihiatrie „Socola” a cerut operatorilor economici să respecte mai multe condiții.

„Masca chirurgicală de uz medical să fie de protecție respiratorie, de unică folosință, impermeabilă, cu elastic, să permită o respirație fără efort, să dețină un suport metalic nazal, o bandă frontală care se modelează pe forma nasului, din polipropilenă nețesută, prevăzută cu 3 straturi și 3 pliuri, baretă nazală și prindere cu elastic după ureche, să dețină capacitate mare de filtrare, adaptată perfect la forma feței, 50 buc/cutie; să conțină 3 straturi de protecție, culoare: albă sau albastră; declarație de conformitate CE pentru dispozitive medicale”, se arată în documentația procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *