Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iași plătește peste 4 milioane de lei pentru servicii de catering. Firmele își pot depune ofertele până la data de 17 martie 2025, ora 15:00.
Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iași plătește peste 4 milioane de lei pentru servicii de catering
Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iași vrea să încheie un acord-cadru, valabil 36 de luni, cu o firmă de catering pentru furnizarea de alimente pentru pacienți. Ofertantul va trebui să livreze variante diversificate de meniuri defalcate pe mic-dejun, prânz, cină și suplimente, pentru minimum șapte zile, avizate de către asistenta de dietetică / medicul nutriționist, diferențiate pentru următoarele afecțiuni:
„cardiovascular hiposodat; cardiovascular hiposodat (copii 0-3 ani); cardiovascular hiposodat (copii 3-l6 ani); diabet zaharat hiposodat + cardiovascular hiposodat; diabet zaharat hiposodat + cardiovascular hiposodat (copii); diabet zaharat hiposodat + hiperlipoproteinemie; insuficiență cardiacă decompensată (regim Kempner); renal; hidric; diaree acută; hepatită cronică hiposodat + hiperlipoproteinemie; diete special adaptate convingerilor proprii sau spirituale ale pacientului; diete special adaptate pacienților cu intoleranțe (gluten, lactoză etc.). Meniurile dietetice care se vor servi zilnic bolnavilor internați în secțiile spitalului, însoțitorilor acestora, după caz, măsurabile în porții, vor fi structurate pe trei mese zilnice, cu conformarea la dieta și necesitățile calorice, după cum urmează: mic-dejun – reprezintă un procent de 15-20% din totalul alimentelor incluse în ziua de hrană și va fi compus din pâine, produse care se pot consuma nepreparate sau preparate, la care se adaugă ceai îndulcit sau neîndulcit. Exemplu: brânză proaspătă, gem, ouă etc.; prânzul reprezintă un procent de 45-50% din totalul alimentelor incluse în ziua de hrană și va fi compus din pâine și două feluri de mâncare. Exemplu: felul I – supe, ciorbe, borșuri; felul II – fripturi, mâncăruri scăzute, garnituri etc.; cina reprezintă un procent de 30% din totalul alimentelor incluse în ziua de hrană și va fi compus din pâine, produse ce se consumă preparate, la care se adaugă ceai îndulcit sau neîndulcit. Exemplu: fripturi, salată orientală, paste, garnituri etc.; suplimentul de masă reprezintă un procent de 5% din totalul alimentelor incluse în ziua de hrană. Exemplu: lapte, fructe, omletă”, se arată în caietul de sarcini.
Ce condiții trebuie să îndeplinească firma care dorește să colaboreze cu unitatea medicală
Firmele care doresc să colaboreze cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iași trebuie să îndeplinească o serie de condiții.
„Societatea ofertantă trebuie să aibă ca obiect de activitate prepararea hranei, în sistem catering, cu certificat de atestare a societății în domeniul 5622 (alte servicii de alimentație n.c.a) Cod CAEN 5622 = Alte servicii de alimentație n.c.a; Cod CPV 55523000 – 2 Servicii de catering pentru alte societăți sau instituții. Societatea ofertantă să dețină experiență în domeniul preparării și distribuției hranei în sistem de catering. Cerința minimă – minim 3 beneficiari pentru care s-au prestat servicii zilnice, dintre care, obligatoriu, una trebuie să fie unitate / grădiniță / after school pentru care s-au prestat servicii de preparare și furnizare hrană – minim 12 luni. Livrările de produse / prestările de servicii se confirmă prin prezentarea unor certificate / documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de către clientul beneficiar (contracte subsecvente, acorduri-cadru, după caz). Societatea ofertantă să dețină în mod obligatoriu un spațiu pentru prepararea hranei în localitatea Iași, care să corespundă normelor naționale și europene în vigoare: LEGEA nr. 150 / 2004 (republicată) privind siguranța alimentelor și a hranei pentru animale cu modificările și completările ulterioare; Hotărârea nr. 924 / 2005 privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare și ISO 9001:2015 sau similar; ORDIN nr. 976 / 1998 pentru aprobarea Normelor de igienă privind producția, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul și desfacerea alimentelor. Societatea ofertantă să dețină Certificat privind Sistemului de Implementare a Managementului Calității pentru societate, pentru activitatea de catering – valabil la data deschiderii ofertelor – și Certificat HACCP-CODEX ALIMENTARIUS SR EN ISO 22000:2018 sau echivalent valabil la data deschiderii ofertelor, conform Hotărârii nr. 92412005 privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare”, se arată în caietul de sarcini.
În data de 28 martie 2024, Spitalul „Sf. Maria” Iași a lansat o procedură de licitație privind contractarea unei firme care să ofere servicii de catering. Acum, și Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iași vrea să încheie un acord-cadru cu o firmă care să presteze servicii de catering.