Prima pagină » Local » Instituţia Prefectului Iași este în permanentă legătură cu directorii de scoli din judeţ
Instituţia Prefectului Iași este în permanentă legătură cu directorii de scoli din judeţ

Instituţia Prefectului Iași este în permanentă legătură cu directorii de scoli din judeţ

08 feb. 2021, 14:58,
George Cristian, în Local

Conform unei declaraţii făcute de prefectul Marian Grigoraș, în aceste momente Instituţia Prefectului este în permanentă legătura cu directorii de scoli din judeţ dar şi cu autorităţile locale. Aceştia monitorizează situaţia şi chiar se deplasează pe teren.

Decizia este luată pentru a preveni un focar de infecţia şi de a se asigura că activitatea din şcoli începe în cele mai bune condiţii.

Instituţia Prefectului din Iași este în permanentă legătura cu școlile din judeţ

Marian Grigoraș anunță că Instituţia Prefectului păstrează legătura permanentă cu directorii de școli, autorităţile locale din toate comunile din judeţ. Fiecare angajat din cadrul instituţiei pe care Grigoraș o conduce are în subordine 2-3 comune cu care comunică constant. Ba mai mult, mulţi angajaţi fac deplasări pe teren şi se asigură că activitatea începe în cele mai bune condiţii:

Încă din luna septembrie, de la începerea anului şcolar, am stabilit o procedură de monitorizare a şcolilor. Fiecare angajat din prefectura răspunde de două sau trei comune, ţine legătura cu autorităţile locale, dar şi cu directorii de școli, monitorizează situația, consiliază, se deplasează în teren…din noiembrie, de când activitatea școlară a fost doar online, monitorizarea a fost doar privitor la situaţia pandemică la nivel local. De săptămâna trecută, însă colegii au reluat legătura cu reprezentanţii școlilor pentru a ne asigura că activitatea începe în bune condiţii, iar acest tip de relaţionare va permanent. Dacă vom constata nereguli vom apela şi la alte instituţii de control. a declarat prefectul Marian Grigoraș

Școlile s-au redeschis de luni, 8 februarie 2021

Luni, 8 februarie 2021, în judeţul Iași au fost redeschise școlile. De exemplu, în municipiul Iași învăţământul s-a reluat în scenariul galben din cauza faptului că indicele de îmbolnăviri COVID-19 este mai mare decât 1. Acest scenariu presupune reluarea cursurilor în fizic pentru elevii 1-4 dar şi pentru cei din ani terminali, clasa a 8-a şi clasa a 12-a.

În această dimineaţă, primarul Mihai Chirica a fost prezent la Colegiul Naţional Iași unde s-a asigurat că școala s-a redeschis în condiţii optime pentru toţi elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *