Prima pagină » Titlurile zilei » Inspectorii de la Apele Române au descoperit o conductă clandestină pe râul Nicolina. Toate deșeurile menajere ajungeau în apă – FOTO

Inspectorii de la Apele Române au descoperit o conductă clandestină pe râul Nicolina. Toate deșeurile menajere ajungeau în apă – FOTO

19 feb. 2024, 02:00, 12 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

O canalizare clandestină a băgat inspectorii de la Apele Române în alertă. Localnicii din zona Pod Galata au identificat-o, iar din aceasta se scurgeau deșeuri în râul Nicolina din Iași

Pe data de 15 februarie 2024, malul stâng al râului Galata a fost umplut de mizerie din cauza unei canalizări de la o gospodărie din zonă. Locul unde a fost incidentul este la 50 de metri de podul Galata, pe strada Cicoarei. Localnicii au mai observat gura de canalizare și în trecut, însă până acum nu s-a mai intervenit.

Inspectorii de la Apele Române au luat probe

canalizare nicolina

Imediat după ce au preluat probele, canalizarea fost acoperită de angajații de la Apele Române

Cetățenii din zonă au observat că este ceva ciudat în ziua respectivă și au postat mai multe imagini pe rețelele de socializare. Imediat, și reprezentanții Apelor Române, și cei de la ApaVital și-au făcut prezența, luând probe de la fața locului. Râul Nicolina este singurul din România care curge de la sud spre nord și se varsă în râul Bahlui. Expunerea apei din râu, pe termen lung, la astfel de deșeuri poate fi extrem de nocivă pentru mediu. Specialiștii de la ApaVital și Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad au luat probe de la fața locului, iar acum caută persoanele vinovate.

„Locuiesc în zonă și ies zilnic cu cățelul la plimbare pe malul râului. Am mai observat, în trecut, astfel de situații, însă mizerie, cum a fost acum, niciodată. Din câte am auzit pe la vecini, gura de canalizare ar fi de la o gospodărie din zonă, însă nimeni nu știe exact de la cine. Acum am văzut că au venit angajații de la ApaVital și au nivelat tot acolo, au acoperit și gura de canalizare. Asta este bine, cred că afecta apa din râu, iar la vară sigur ar fi fost probleme și cu mirosul”, povestește Florin, un localnic din zonă.

Din fericire, apa din râu nu a fost afectată, însă din rezultatele analizelor reiese că apa din scursă din canalizare conținea resturi menajere.

„În data de 15.02.2024, au fost prelevate probe de apă, în vederea efectuării analizelor fizico-chimice, de către specialiștii de la Laboratorului de Calitatea Apei din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, din 3 secțiuni de prelevare, respectiv: gura evacuare ape uzate – mal stâng Nicolina (aval circa 50 m de pod Galata), râu Nicolina – amonte 25 m de gura evacuare și râu Nicolina – aval 25 m de gura de evacuare, urmărindu-se verificarea influenței evacuării asupra calității corpului de apă receptor.

Din rezultatele analizelor fizico-chimice efectuate nu s-a constatat alterarea caracteristicilor fizico-chimice ale corpului de apă Nicolina, aval de gura de vărsare, identificată. Însă rezultatele analizelor fizico-chimice pe proba de apă prelevată din gura de evacuare indică prezența apelor uzate menajere neepurate”, au transmis reprezentanții A.B.A. Prut-Bârlad.

Se caută vinovatul

Imediat după ce au fost preluate probele, echipele au acoperit gaura cu saci de nisip pentru a împiedica viitoarele scurgeri. Totuși, vinovatul încă nu a fost identificat, iar cercetările continuă.

„Gura de vărsare, unde au fost identificate scurgeri de apă uzate menajere, a fost blocată provizoriu pentru a evita alte deversări și zona a fost igienizată. Inspectorii de specialitate din domeniul gospodăririi apelor din cadrul A.B.A Prut-Bârlad desfășoară verificări împreună cu reprezentanții autorităților locale, în vederea identificării deținătorilor instalațiilor de canalizare, controlul nefiind încă finalizat. Zona este supravegheată și monitorizată permanent de către reprezentații Sistemului de Gospodărire a Apelor Iași”, au încheiat reprezentanții A.B.A. Prut-Bârlad.

Reprezentații ApaVital au confirmat că nu le aparține canalizarea, iar cel mai probabil este de la o gospodărie din zonă.

„S-au efectuat verificări prin intermediul autolaboratorului dotat cu echipament video pentru inspecția reţelelor de canalizare. În urma acestor verificări s-a constatat că respectiva conductă nu aparține sistemului de canalizare gestionat de ApaVital”, a precizat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt ApaVital.

Deșeurile care curgeau din canalizare încă nu au afectat apa din râul Nicolina din Iași, însă inspectorii de la Apele Române au găsit mai multe nereguli.

Comentarii
  • In raul Cacaina se devarsa la fel de cetățeni apa uzata și inspectorii nu fac nimic.

  • In casa aia din Galata statea Gabi Musteata !

  • Da, acolo statea el cu sluta aia de nevastasa si cu amanta de la Judecatoria Iasi

  • Gabi Musteata este fiul lui Mustața fost director la cug? Sfinxul care a falimentat fortus împreună cu Ciobanu? Au vândut utilaje noi la preț de fier vechi.

  • Scurgere clandestina făcută cu acceptul lui Tatu din ticau. A luat banii și a plecat. Și sunt mai multe asemenea lucrări ilegale.

  • Ce a pazit ani de zile Administratia Bazinala de Apa PRUT – BARLAD, si Sistemul de Gospodarire a Apelor Iasi, ca evacuarea dupa fotografii este de lunga durata, cum poate sa afirme reporterul ca : „” Deșeurile care curgeau din canalizare încă nu au afectat apa din râul Nicolina din Iași,… „” sunteti sanataosi ?? cand Legea Apelor nr. 107/1996 completata si modificata ulterior interzice evacuarea necontrolata a apelor uzate menajere in cursuri de apa??? Dar Garda Nationala de Mediu – Comisariatul judetean IASI, condusa de politaiul pensionar pus politic de PNL ??? Dati un comunicat de presa si explicati clar situatia si ce sanctiune s-a dat, conform Legii Apelor nr. 107/1996 completata si modificata ulterior. Indoielica activitatea organismului condusa de politaiul pensionar !!! o fi obosit si plictisit , cumuleaza pensia si salariul de la Garda de Mediu !!

  • Duamna Stolerenco

    Pe Manolake ăla cu Delcaru nu-l vede nimeni. Vă faceți de treabă aiurea?

  • cacat pisat unt mazga coptura diaree mandarie basici sange alunecus picioare taiete

  • Da’ Enache si el un fel de diroctoras,…….cum si-a construit fabricuta de la Bogonos?….cu multa munca, ar spune talharul.

  • Vis-a-vis de Dulcinella din Palas Campus, bătrâna aia își varsă dejecțiile pe ascuns în canalul de lângă Campus și nu mai zice nimeni nimic. Basca ca vine deratizarea de două ori pe săptămână la Campus. Încă n-a murit nimeni, nici sobolanii

  • toate casele de pe str. Ion Inculet, str. Gloriei, str .arh. I. Berindei si str. Vasile A. Urechia deverseaza reziduri menajere in paraul Nicolina.

  • Musteata cu familia lui de la ape a luat spaga groasa ca sa il lase pe Manolache sa construiasca acolo, pe raul Nicolina

  • Tulburel Aburescu

    Dacă era după inspectori nu descopereau nimic, a fost mediatizat pe FB și nu prea au mai avut ce face.

  • Bah, Musteata e problema de la APE, eu presimt ca o sa cada fraierushul!

  • Ce pocnitura de om e musteata asta, prostalaul satului, stii ce e misto, ca nimeni nu il inghite, dar la munca toti il adora… eu cred ca cum i toarce spatele baietii il stupesc pe spate pe fraier

  • Eliza, Buruiana, tanasan si romanescu il ling in curuletzz pe MUSTACIOARA, ling pe unde calca

  • Ar fi o problema majora de discutat, observ ca de foecare data cand apare cate un articol in acest ziar, in primul rand aduna foarte multe vizualizari din cauza comentariilor (presupun).
    Subiectul cel mai comentat, familia „perfecta”, Musteata!
    Familia aceasta, impreuna cu fostul conducator Corneliu Cretu, au cam facut ce au vrut atat din angajatii Apelor Romane (ABA Prut-Barlad) cat si din clientii acestei institutii. De ce? Deoarece au avut un Sindicat in mana, pe care il controlau dupa bunul lor plac!

  • PARTEA II: de ce nu mai au oameni in Sindicat sclavii lui Musteata?
    Deoarece este un zgarcit si crede ca totul i se cuvine, astfel, regulat Tanasan si cu Ionut ii duceau banii cash, acestui individ, oamenii, sau mai bine spus cotizantii, nu beneficiau nici de bonusuri la sarbatori dar nici de protectie din partea acestui Sindicat!
    Astfel, ei au decis ca e mai rentabil sa mearga cu OLIVER, implicit Briscaru, care regulat actioneaza in judecata acest sistem corupt!

  • PARTEA III: Oliver Draistaru, actorul principal care a adus cei mai multi oameni din toate ABA-uri-le la Sindicatul condus de juristul Briscaru, nu era cheie de biserica, dar a fost omul potrivit la locul potrivit, astfel a reusit sa corupa si conducerea, sa se inscrie la acest sindicat.
    Avand in vedere cele mentionate, se observa cum spunea cineva mai sus, lacomia care il ajuta pe acest Musteata (om mult inferior intelectual celorlalti angajati) sa decada si sa fie pe marginea prapastiei.
    Trebuie avut in vedere cum la fiecare sedinta de CTE, el vorbeste, el aproba, un Ceausist de care lumea s-a saturat, iar la cea mai mica miscare gresita, INDIVIDUL, o sa cada, cum si spunea cineva intr-un comentariu mai sus!

  • PARTEA IV: Motto-ul: Nu fiti discipolii celor care se cred Dumnezeu pe Pamant, fiind si inculti rau! Fiti pe picioarele voastre si invatati de la acest individ, ca rautatea nu este un exemplu de urmat!
    Asa cum Oliver Draistaru, un om bun la suflet, asa cum Lacramioara Hranici, o femeie care iti sare intotdeauna in ajutor, asa cum este si Adrian Harat, un tip inofensiv care intotdeauna si-a ajutat colegii de birou, sau Petrisor Gaina, care de asemeni a fost intotdeauna bine intentionat…

  • PARTEA V: asa cum toti cei pomeniti in PARTEA IV, bineinteles in afara de Musteata, sunt oameni buni, oameni binevoitori in detrimentul familei Musteata, raposatului Buruiana care e plin de necazuri si nu stie de ce, sau a Elizei care saraca …. ramane o femeie cu multe lipsuri, sau a raposatei Panzariu, impreuna cu fosta vietate Mihaela Pavel care nu stie de ce traieste pe acest Pamant; acei oameni buni vor duce o viata linistita, fara stres si cu o carma care ii va proteja!

  • Ba esti nebun? De cand sa apucat asta sa scrie a adunat 300 de vizualizari in cateva minute, bravoooo

  • Show, da da da-le sa sara!

  • Iesean oripilat

    Oare cât de proști ne credeți ? Sau inspectorii sunt oligofreni ? Cum se poate, o scurgere, îi vezi capătul de deversare dar nu esti în stare să mergi pe fir să vezi de unde provine ? Că doar și titlul spune: o conductă adică o țeavă clandestină, în poza se vede un șanț dar orice conductă orice sant are 2 capete ! Dacă mergi cu spatele și tot găsești sursa dar când sursa este un VIP de că cat, inspectorii sunt și ei niște căcăccioși slugi fetide !

  • Inspectorii erau condusi de Radu Tanasan

  • Deasta nu vosesc cei de la ape malurile, ca sa nu se vada cei ce devarsa canalizarile in raul Nicolina ca sa ia spagi

  • Amenda sa fie minim 20.000 de euro

  • Cand miroase Bahluiului (centrul Iasului) mai tare ca într-o baie folosita este clar ca vin deseuri de undeva.

  • Contribuabil

    Asa e. Vedeți cu ce bani a reușit grasu de Ardelean sa cumpere casa în Aroneanu. Fiscu doarme ?

  • Verificați inspectorii

    După cum arata în poze deversarea de rahat în raul Nicolina nici un borac de inspector nu a trecut pe acolo de cel puțin 20 ani. Pe inspectori cine ii verifica dacă si-au făcut treaba ? Salarii grase au luat pana acu și prime de performanta !

  • Trofinel nu mai comenta, ai amăgit mai bine de jumătate din angajați cu car-urile făcute de tine și muncitorilor li sa pus proprie pe salar, mie îmi ești dator cu 40.000 lei( patru sute de milioane vechi), tu cu mimoza ta, ați falsificat acte și stați în medicale de ani de zile Dumnezeu nu doarme.

  • Mai bine să plângi la psiholog decât să râzi la psihiatru!
    Faceti o solicitare la A.N.A.L.L. București pentru înființarea unui Compartiment de Psihologie eficient, nu așa …
    Cat despre compartimentul cu agenți constatatori de la voi, supraestimati ca fiind inspectori, va asigur ca aveti cea mai slabă echipa din țară, conform punctajului obtinut anual la nivel național…

  • Pana nu cade CANGRENA IMPOTENTA MUSTEATA din Ape, nimic nu se va intampla…

  • Multe manareli se fac la aceasta institutie:constat cu stupoare chiar si dupa 20 de ani.Am fost angajata prin concurs la Apele Romane,cu studii superioare,debutanta,si pentru ca nu am avut niciun „sprijin”,spate sau alte legaturi am fost data dintr o parte in alta pana mi am dat demisia .Pe vremea aceea Cretu si Dorina faceau legea aducand oamenii lor din exteriorul unitatii(nevasta unui politist si sora susnumitei )

  • Cam asa arata o revarsare a inteligentei ilustrului impotent Gabi Musteata. Mai tineti minte cum se caca pe el la recorder? Exact ca in imaginile publicate.
    Pentru cei de la ziar, vedeti ca ticalosul este director investitii si ticaloasa de nevasta lui este directoare economica. Nu este dubioasa treaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *