Prima pagină » National » Inspectorii ANPC și-au pus mâinile în cap, după un control la Aeroportul Otopeni
Inspectorii ANPC și-au pus mâinile în cap, după un control la Aeroportul Otopeni

Inspectorii ANPC și-au pus mâinile în cap, după un control la Aeroportul Otopeni

30 iul. 2024, 20:20,
BZI.ro, în National

Inspectorii ANPC au efectuat o verificare la comercianții care activează în cadrul Aeroportului Otopeni. Inspectorii au dat amenzi de peste 547000 lei și au oprit activitatea pentru 15 operatori. În cadrul Aeroportului Otopeni au fost identificate produse alterate, ținute în condiții necorespunzătoare sau zone de preparare insalubre.

ANPC a demarat, în 30.07.2024, o amplă acțiune de control la 29 operatori economici, care isi desfasoara activitatea in Aeroportul International Henri COANDA pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Este important de menționat ca in urmă cu câteva luni ANPC a desfășurat o acțiune de consiliere la acești operatori economici și ulterior două acțiuni de control.
Au fost verificate 19 puncte de lucru de alimentatie publica, 5 magazine de comercializare produse alimentare si nealimentare, 2 case de schimb valuatar, 2 puncte de lucru pentru inchirieri automobile si 1 salon de asteptare pentru pasageri.

În urma verificarilor efectuate, comisarii ANPC au constatat deficiente de la prevederile legale, cum ar fi: produse alimentare care nu respectau temperatura si conditiile de depozitare impuse de producator, diferenta de gramaj intre cel declarat de vanzator si produsul comercializat, lipsa informatiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, conditii improprii in zona gastro, zone de preparare insalubra, produse care prezentau modificarea starii termice, produse neetichetate, lipsa informare privind dreptul consumatorilor de anularea tranzactiilor in 24 de ore, lipsa in casa a unei valute care era expusa pe panoul de informare, panou exterior de informare cu valutele tranzactionate expus intr-un loc nevizibil pentru consumator, la salonul de asteptare pentru pasageri: mocheta neigienizata, patata, deteriorata, mobilier cu zone deteriorate si neigienizate.

Actiunile de control pana in acest moment au fost finalizate astfel

– 58 de amenzi contravenționale în valoare de 547000 lei;
– 4 avertismente;

– oprirea definitivă de la comercializare a: 77kg si 590buc produse neconforme, în valoare de 24680 lei;

– oprirea temporară de la comercializare a: 5kg si 527buc produse neconforme, în valoare de 99738 lei;

– s-a dispus oprirea temporara a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 15 puncte de lucru;

– s-a propus inchiderea temporara a unitatii pe o perioada de la 6 – 12 luni pentru 5 puncte de lucru;

– 4 invitatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *