Prima pagină » Titlurile zilei » Inspectorii ANPC s-au îngrozit de ce au găsit în carmangeria care vindea carne expirată în Piața Nicolina. Măcelăria a fost închisă pentru 6 luni – FOTO

Inspectorii ANPC s-au îngrozit de ce au găsit în carmangeria care vindea carne expirată în Piața Nicolina. Măcelăria a fost închisă pentru 6 luni – FOTO

09 sept. 2023, 02:00, 9 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Măcelăria care vindea carne expirată în Piața Nicolina a fost controlată de inspectorii de la ANPC. Autoritățile au decis să închidă locația pentru o perioadă de cel puțin 6 luni

Reporterii BZI v-au prezentat, lunile trecute, cazul unei femei care cumpărase carne de la magazinul Remilin SRL, aflat în Piața Nicolina. Aceasta a constatat uimită că produsele achiziționate erau stricate, având un miros îngrozitor. De atunci, angajații au mai deschis magazinul doar în zilele de weekend, pentru a evita controalele.

Magazinul vindea carne expirată în Piața Nicolina

o poză cu carmangeria din Piața Nicolina

Magazinul urmează să fie închis în cel mai scurt timp

După ce situația incredibilă a fost sesizată de femeia care cumpărase produsele stricate, pe fir au intrat și autoritățile care au făcut, în cele din urmă, mai multe verificări. Aici au descoperit că acestea erau ținute în condiții improprii, rafturile erau extrem de prăfuite, murdare, mașina de tocat carne era curățată necorespunzător. De asemenea, lăzile frigorifice nu erau curate și nici vitrinele orizontale nu erau corespunzătoare pentru păstrarea cărnii.

„Am avut controalele care se impuneau. Organele abilitate trebuie să facă verificările necesare pentru fiecare cetățean nemulțumit. Amenzile și măsurile luate vor rămâne între firma pe care o reprezint și autorități. Vorba aia, dumneavoastră ați văzut o muscă în magazin și ați tras concluzia că e mizerie. Vă dați seama ce dificil e să convingem fiecare persoană care se alimentează cu cancan că ceea ce vindem noi este proaspăt și conform normelor cerute”, a precizat Elena Junică, patroana magazinului.

Magazinul va fi închis cel puțin 6 luni

În urma controalelor efectuate, autoritățile au hotărât că vor închide locația situată în Piața Nicolina pentru o perioadă de 6 luni. Această decizie a fost luată pentru a oferi timp companiei să rezolve problemele depistate, însă, în cazul de nu vor face toate aceste lucruri, magazinul va rămâne închis. Firma care vinde produsele din carne se numește Remilin SRL, are sediul înregistrat în satul Valea Adâncă din Iași și este deschisă din anul 2001.

Compania este deținută de Elena Junică, ce afirmase în trecut că produsele comercializate de magazinul ei sunt întotdeauna proaspete, totul fiind o neînțelegere, însă inspectorii au fost de altă părere. Obiectul de activitate al firmei este comercializare cu amănuntul a cărnii și a produselor din carne în magazine. Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului pentru a verifica, iar carmangeria din Piața Nicolina era deschisă, urmând ca într-o săptămână să fie închisă.

Societatea a înregistrat, doar pentru 2020, o cifră de afaceri de 252.729 de lei și un profit de 7.461 de lei, iar pentru 2021 nu a înregistrat profit. Pentru anul 2021, la această societate figurează doar doi angajați.

Magazinul care vindea carne expirată în Piața Nicolina urmează să fie închis în cel mai scurt timp. Inspectorii ANPC au descoperit mai multe nereguli la această locație.

Comentarii
  • Am cumparat de acolo. Culmea, vanzatoarea era de o amabilitate iesita din comun ! Pe bune.

  • Un cetatean.

    Nu a fost inchis magazinul, aveti informatii eronate. Totusi cine va plateste de tineti acest articol sus de atata timp? Nu am vazut prea multe articole despre cei 7.5 milioane de euro cheltuiti de Chirica cu esports, nu am vazut articole despre tot ce arde in Iasul asta si totusi e al 4lea articol cu aceasta stire?

  • Inchis in secunda 2 , nu peste o saptamana

  • Un cetatean : nu mai manca kkt de dimieata.Ai auzit si tu de esports, saracio ce esti

  • Boss Stanescu

    Da cine a contolat magazinul?…..Nechita Ciprian, asta e asa de prost ca nu stie cum îl cheama cu buletinul in mana 🤦🏼‍♂️ Cat despre amenzi, saracul nu stie sa scrie

  • Nu mai tampitii cumpara din piata Nicolina …. cea mai jegoasa si infecta piata pentru alimentatia umana …. de departeeee

  • Care idiot cumpăra carne de acolo

  • in piata alexandru in ce an veniti anpc iasi ?? de 20 ,30 de ani aceiasi bisnitari si speculanti ce vand marfa expirata fara acte de nici un fel ..

  • tigari…tigari….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024