Prima pagină » Economic Local » Inspectoratul Școlar Județean Iași cumpără tablete pentru elevi! Contractul are o valoare de 650.000 de euro
Inspectoratul Școlar Județean Iași cumpără tablete pentru elevi! Contractul are o valoare de 650.000 de euro

Inspectoratul Școlar Județean Iași cumpără tablete pentru elevi! Contractul are o valoare de 650.000 de euro

23 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Inspectoratul Școlar Județean Iași a lansat procedura pentru achiziția unui lot de 3.707 de tablete. Echipamentele vor fi folosite pentru parcurgerea cursurilor on-line. Firma furnizoare trebuie să asigure o garanție de minimum trei ani

Elevii din școlile ieșene vor beneficia de tablete pentru cursurile on-line. Pe data de 04.12.2020, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează o licitație pentru achiziția unui număr de 3.707 tablete. Achiziția are o valoare estimată de 3.083.975 lei, fără TVA, aproximativ 650.000 euro. O tabletă va costa aproximativ 800 de lei.

„Prin achiziția realizată se va asigura accesul elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, prin dotarea acestora cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ. Obiectivul general este îmbunătățirea calității învățământului la distanță și dezvoltarea unor tehnologii sub formă de platforme de e-learning pentru îmbunătățirea calității învățământului și acordarea de șanse egale tuturor elevilor”, se arată în caietul de sarcini.

Echipamentele furnizate trebuie să aibă o garanție de minimum 3 ani

Firma care va furniza tabletele trebuie să asigure o garanție de minimum 36 de luni. Conform caracteristicilor tehnice, o tabletă trebuie să aibă sistem de operare Android 10, să suporte extensii de tip TXT, PDF, MP3, WORD, EXCEL etc. Procesorul trebuie să fie octa-core (4 x 1.5 GHz + 4x 1.5GHz), RAM 3GB, memorie internă 16 GB, memorie externă cu suport până la 128 GB. Tableta trebuie să aibă microfon încorporat, difuzor încorporat, cameră foto, USB. Greutatea echipamentului nu va depăși 550 de grame fără husa de protecție.

„Termenul de livrare ofertat va fi de maximum 20 de zile de la data semnării contractului de ambele părți, dar nu mai târziu de data de 15 decembrie 2020. Peste acest termen, oferta este considerată neconformă. Pentru nerespectarea termenului de livrare a cantităților agreate în perioada de derulare a contractului se vor percepe daune-interese conform legislației în vigoare. Livrarea se va asigura pe cheltuiala ofertantului semnatar al contractului, iar contravaloarea tuturor costurilor va fi inclusă în prețul ofertat”, se mai arată în documentația procedurii, semnată de către Inspectoratul Școlar Județean Iași

Primăria Iași a lansat o licitație asemănătoare aflată în plină desfășurare

Și municipalitatea ieșeană a lansat o licitație similară, destinată tot învățământului preuniversitar. Este vorba despre un lot de 3.000 de tablete. Prevederea bugetară a procedurii este de 2.352.941 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 euro.

„Anul școlar 2020-2021 se va desfășura după trei scenarii, funcție de evoluția epidemiei. Scenariul verde – varianta în care mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În acest scenariu este prevăzut ca toți copiii să meargă obligatoriu la școală. Scenariul galben – cel privind un risc mediu, presupune 1 și 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest caz, prioritate să meargă la școală vor avea preșcolarii, elevii din clasele 0-4, dar și elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore on-line, însă vor merge la școală și prin rotație. Scenariul roșu – considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, școala se închide de tot, iar orele se vor face on-line. Se observă că, în două dintre cele trei scenarii (galben și roșu), este necesară asigurarea unor sisteme și dispozitive care să asigure continuarea actului educativ în mediul on-line. Trecerea la sistemul de predare clasic, în clasă, către cel on-line, trebuie să se facă fără sincope”, se arată în obiectivul licitației.

La procedură au depus oferte următoarele companii: Union Co SRL, Vodafone România SA, Elsaco Solutions SRL, Orange România SA și Telekom România Mobile Communications SA. Primăria Iași a lansat și achiziția măștilor de protecție, destinate tot elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *