Prima pagină » Economic Local » Inspectoratul de Poliție Județean Iași amenajează sediul din comuna Cristești! Angajații vor lucra în containere modulare
Inspectoratul de Poliție Județean Iași amenajează sediul din comuna Cristești! Angajații vor lucra în containere modulare

Inspectoratul de Poliție Județean Iași amenajează sediul din comuna Cristești! Angajații vor lucra în containere modulare

07 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Postul de poliție Cristești din județul Iași va fi extins cu un ansamblu modular format din mai multe containere. Achiziția este programată pentru mijlocul lunii iunie 2021. Oferta cu prețul ce mai mic va fi declarată câștigătoare de membrii comisiei de evaluare

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași continuă investițiile din cadrul programului anual. Astfel, pe data de 15.06.2021 este programată o licitație pentru achiziția unui ansamblu modular format din 3 containere metalice pentru extinderea postului de poliție din comuna Cristești, județul Iași. Valoarea estimată a licitației este de 100.840 lei, fără TVA, aproape 20.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„Dotarea cu ansamblu modular realizat din 3 (trei) containere metalice a postului de poliție rurală Cristești, în anul 2021, are ca scop crearea unor condiții proprii de lucru pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul acestora, luând în considerare faptul că în imobilul aflat în administrarea IPJ Iași din această localitate este edificată o construcție foarte veche ce nu corespunde exigențelor privitoare la rezistență și stabilitate, a cărei repunere în siguranță de exploatare necesită cheltuieli foarte mari nerealizabile din punct de vedere economic la această dată”, se arată în caietul de sarcini.

Instituția va asigura racordarea containerelor la rețeaua de utilități

Conform caietului de sarcini, de racordarea la rețeaua de utilități se va ocupa autoritatea contractantă.

„După montarea și fixarea ansamblului modular se va realiza o zonă de protecție a perimetrului și pentru trafic pietonal în partea din față, de lățime aproximativ 1.5 m, iar pe laterale și în partea din spate, de 0.80 m, din dale (pavaj) de grosime 5 – 6 cm. Amenajarea suportului stabil pe care vor fi amplasate containerele și realizarea trotuarelor, inclusiv materialele necesare, se va face de către operatorul economic declarat câștigător.

Autoritatea contractantă va asigura racordarea la rețelele de utilități existente în zona de montare a ansamblului modular (apă, canal, energie electrică, dupa caz) în vederea execuției probelor de funcționare a aparatelor și dotărilor existente în ansamblu. Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern”, se mai arată în documentația procedurii. IPJ a anunțat și achiziția mai multor loturi de calculatoare.

IPJ Iași a demarat un program de cooperare cu Republica Moldova

Totodată, IPJ a demarat un program de achiziții în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității poliției române și moldovene în domeniul prevenirii criminalității, inclusiv a infracționalității transfrontaliere”. Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru achiziția unui autovehicul. Valoarea estimată a investiției este de 134.000 lei, aproape 30.000 de euro. Conform cerințelor, perioada de garanție pentru autoturismul oferit va fi de minimum 36 de luni sau minimum 100.000 de kilometri.

„La momentul actual, în cadrul compartimentului nu există în dotare un autovehicul pentru transportul materialelor pentru desfășurarea activităților de prevenire a criminalității. Acest autovehicul va asigura atât transportul lucrătorilor, cât și a materialelor necesare. Acest autovehicul va asigura atât transportul lucrătorilor, cât și a materialelor necesare. Achiziționarea autovehiculului are drept scop creșterea mobilității privind transportul lucrătorilor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității Iași”, se arată în descrierea achiziției.

În urmă cu 3 ani, parcul auto al IPJ Iași a fost modernizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *