Prima pagină » Coronavirus » INSP, adevărul despre cei care au fost declarați morți de Covid. Ce s-a descoperit în fișele lor
INSP, adevărul despre cei care au fost declarați morți de Covid. Ce s-a descoperit în fișele lor

INSP, adevărul despre cei care au fost declarați morți de Covid. Ce s-a descoperit în fișele lor

27 mai 2020, 14:39,
în Coronavirus

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în scădere, însă numărul pacienților care pierd lupta cu viața ca urmare a infectării este în continuă creștere. Institutul Național de Sănătate Publică a realizat recent un studiu în legătură cu pacienții declarați morți de covid-19 și au prezentat concluziile într-un raport făcut public luni. Iată ce au descoperit!

Adevărul despre cei care au fost declarați morți de covid

De când a început pandemia de coronavirus, medicii de pretutindeni au declarat că acest virus este foarte agresiv cu pacienții care suferă și de alte boli. Ei au atras atenția celor care sunt vulnerabili în fața acestor boli și care au șanse mari să dezvolte o formă mai severă a bolii, pentru a se putea proteja.

Cu toate acestea, peste 1000 de persoane și-au pierdut deja viața în lupta cu covid-19 pe teritoriul României de la începutul pandemiei și până în prezent. Cei de la Institutul Naționaț de Sănătate Publică au realizat un studiu pe baza acestor persoane pentru a stabili care sunt cauzele morții lor și care sunt persoanele care au cele mai puține șanse de supraviețuire în fața acestei boli.

Potrivit acestui studiu, făcut public luni de către INSP, 76% dintre decese au fost înregistrate la persoane de peste 60 de ani. De altfel, 90% dintre cei care și-au pierdut viața, aveau și alte boli, așa numitele „comorbidități”.

Ce au descoperit în fișele lor cei de la INSP

Specialiștii au menționat și că bărbații au fost mai mulți la număr decât femeile în rândul celor care au decedat de covid. 58,7% erau bărbați, iar în 90% dintre cazuri aveau și alte boli asociate.

Cât despre vârsta vulneravilă, specialiștii au stabilit că 76,4% dintre decese s-au petrecut la pacienți de peste 60 de ani.

De asemenea, s-a putut stabili rata mortalității pe județe. Astfel, potrivit raportului prezentat, 43,9% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, București, Galați, Arad și Hunedoara.

O altă statistică îngrijorătoare este cea legată de faptul că unul din șase cazuri de persoane infectate l-a reprezentat un cadru medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`