Prima pagină » Sanatate » Insomnii în sarcină. Ritualuri înainte de somn pentru o noapte liniștită

Insomnii în sarcină. Ritualuri înainte de somn pentru o noapte liniștită

22 mai 2023, 13:41,
în Sanatate

Insomniile în sarcină sunt foarte frecvente. Multe femei se confruntă cu insomnia încă din primul trimestru de sarcină. De cele mai multe ori, viitoarea mămică nu-și poate găsi o poziție confortabilă, se răsucește întruna, iar în al doilea trimestru începe să o deranjeze burta. Pentru a depăși insomnia în timpul sarcinii, este necesar să identificăm cauzele acesteia și să le eliminăm în mod independent și cu ajutorul specialiștilor.

Este important de știut faptul că în nici un caz nu trebuie să luați singuri decizia de a lua somnifere. Chiar dacă le-ați folosit înainte de sarcină. Chiar dacă au fost luate de prietena ta însărcinată. Chiar dacă ți-au fost recomandate de o farmacistă drăguță. Doar un medic obstetrician-ginecolog poate decide dacă să folosești somnifere sau nu în sarcină.

Insomnii în sarcină. Factorii care provoacă apariția disconfortului

Insomnia în timpul sarcinii este destul de comună și poate fi cauzată de mai mulți factori. Iată câteva motive posibile pentru apariția insomniei în timpul sarcinii:

Schimbările hormonale care apar în timpul sarcinii pot afecta somnul. Nivelurile ridicate de progesteron pot determina o senzație de neliniște și pot interfera cu calitatea somnului. De asemenea, pe măsură ce sarcina avansează, poate apărea disconfort fizic, cum ar fi greața, arsuri la stomac, senzația de furnicături în picioare sau dureri de spate. Acestea pot face dificilă găsirea unei poziții confortabile pentru somn.

Pe măsură ce uterul se extinde, poate exercita presiune asupra vezicii urinare, determinând nevoia frecventă de a urina. Acest lucru poate întrerupe somnul. În timpul sarcinii, este normal să apară îngrijorări legate de sănătatea ta și a copilului, naștere, creștere acestuia, necesitățile financiare sau responsabilități parentale. Aceste gânduri și griji pot contribui la anxietate și stres, făcând dificilă relaxarea și adormirea.

Alte cauze frecvente care împiedică viitoarea mămică să aibă un somn liniștit. Sfaturi pentru a scăpa de deranj

Pe măsură ce copilul se dezvoltă, este posibil să simți mișcările sale în timpul nopții. Aceste mișcări pot fi suficient de puternice încât să te trezească sau să îți perturbe somnul. Dacă te confrunți cu insomnia în timpul sarcinii, poți încerca următoarele sfaturi pentru a îmbunătăți somnul:

Întâi de toate creează un mediu de somn confortabil, setează o temperatură plăcută în cameră și încearcă să te asiguri că nici o lumină nu te va deranja. Creează-ți o rutină de relaxare înainte de culcare, cum ar fi cititul unei cărți sau o baie caldă acompaniată cu muzica liniștitoare.

Evită consumul excesiv de lichide înainte de culcare pentru a reduce nevoia frecventă de a urina. Folosește perne suplimentare pentru reduce disconfortul fizic. Încearcă tehnici de relaxare, precum respirația profundă sau meditația, pentru a reduce anxietatea și stresul.

Dacă insomniile în sarcină persistă și îți afectează în mod semnificativ calitatea vieții, este recomandat să consulți medicul tău obstetrician/ginecolog pentru a primi sfaturi și îndrumări suplimentare. Este foarte important să luați această problemă în serios. Pentru o femeie însărcinată, o noapte întreagă de somn nu este doar un moft, ci și o oportunitate de a reface resursele energetice, de a se recupera și de a căpăta putere pentru noua zi.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cum motivează judecătorul de la Curtea de Apel Ploieşti decizia de a anula hotărârea CCR
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
TikTok, decizie de ultimă oră. Are legătură cu alegerile din România
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`