Prima pagină » National » Înșelătorii în plin sezon estival! Iată capcana în care cad tot mai mulți români
Înșelătorii în plin sezon estival! Iată capcana în care cad tot mai mulți români

Înșelătorii în plin sezon estival! Iată capcana în care cad tot mai mulți români

24 iun. 2024, 22:20,
BZI.ro, în National

Sunt înşelătorii în plin sezon al vacanțelor, iar cea mai mare platformă de rezervări online anunță o creștere a fraudelor cu până la 900% în ultimii doi ani.

Atacatorii folosesc inteligența artificială pentru a trimite emailurile.

Cum sunt înşelaţi românii când îşi rezervă o vacanţă

După ce o persoană plătește, escrocii fie dispar fără urmă, lăsând cumpărătorul fără un loc de cazare, fie încearcă să-l înșele și mai departe prin mesaje de urmărire.

Practic, infractorii cibernetici se folosesc acum tot mai des de aceste softuri pe bază de inteligență artificială, pentru a traduce texte mult mai bine, mult mai coerent, astfel încât să nu ne dăm seama de eventualele greșeli, cum se întâmpla și până acum.

De asemenea, ei clonează mult mai bine site-urile oficiale și se folosesc și de imagini generate de inteligența artificială.

Specialiștii spun că este bine să verificăm cu atenție link-ul înainte să îl accesăm, să vedem dacă este cel oficial.

De asemenea, site-ul trebuie verificat, să vedem dacă are număr de contact, adresă, pentru a ști sigur că este cel oficial.

Mai mult decât atât, este foarte bine să folosim autentificarea în doi pași în momentul în care facem o plată online, adică să primim un cod de securitate și printr-un SMS pe telefonul mobil.

De asemenea, cei din turism recomandă rezervarea pachetelor de vacanță în detrimentul rezervării separate a zborurilor și a cazării.

Dacă ajungem totuși să picăm în capcana infractorilor cibernetici, trebuie să anunțăm poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *