Prima pagină » Eveniment-Social » Înscrierile la examenul de Definitivat 2025 se pot face până în luna octombrie! Iată care sunt actele necesare
Înscrierile la examenul de Definitivat 2025 se pot face până în luna octombrie! Iată care sunt actele necesare

Înscrierile la examenul de Definitivat 2025 se pot face până în luna octombrie! Iată care sunt actele necesare

26 sept. 2024, 02:00,
în Eveniment-Social

Profesorii ieșeni care doresc să susțină examenul de Definitivat în anul 2025, se pot înscrie până la data de 10 octombrie 2024. Iată ce trebuie să cuprindă dosarul de înscriere.

Înscrierile la examenul de Definitivat 2025 se pot face până în luna octombrie a acestui an

Până la data de 10 octombrie 2024, se pot înscrie profesorii la examenul de Definitivat 2025. Concursul de Definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au, cel puțin, un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente: cerere de înscriere, fișa de înscriere la examenul național de definitivare în învățământ, completată și certificată de conducerea unității de învățământ și semnată de candidat, copii ale actelor de studii în baza cărora se face înscrierea la examen, însoțite de foaia matricolă/suplimentul la diplomă, certificate „conform cu originalul” de către conducerea unității de învățământ și un document certificat „conform cu originalul” de către conducerea unității de învățământ, din care să rezulte îndeplinirea condițiilor legale privind absolvirea programului de pregătire psihopedagogică și metodică în specialitatea pentru care s-a solicit înscrierea la examen.

La dosar se mai adaugă copii ale următoarelor documente, certificate „conform cu originalul” de către conducerea unității de învățământ: decizia de repartizare pe post, certificat de naștere, buletin/carte de identitate, orice document care atestă schimbarea numelui (dacă este cazul). Mai este necesară și o adeverință privind calificativul „Bine” sau „Foarte bine”, acordat pentru ultimul an școlar în care candidatul a desfășurat activitate didactică, cu excepția candidaților aflați în primul an de stagiu; copia chitanței de achitare a taxei de înscriere la examen și adeverința din care să rezulte vechimea de predare efectivă la catedră a candidatului, ca personal didactic calificat la data înscrierii.

Calendarul examenului de Definitivat 2025

Media minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin accederea la definitivarea în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare. Candidații pot susține examenul național pentru definitivare în învățământ, fără taxă, de cel mult 3 ori.

Înscrierile la examenul de Definitivat 2025 se pot face până în data de 10 octombrie 2024. Prima inspecție de specialitate va avea loc până la 7 februarie 2025 iar a doua inspecție de specialitate, până la 30 mai 2025. În perioada 2-13 iunie 2025, va avea loc completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația informatică specifică. Susținerea probei scrise va avea loc în data de 8 iulie 2025 iar în data de 15 iulie 2025 vor avea loc afișarea rezultatelor inițiale. În perioada 15-16 iulie 2025, vor fi înregistrate contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate în data 21 iulie 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024