Prima pagină » Eveniment-Social » Înscrierea candidaților în învățământul profesional și dual 2024 are loc în perioada 1-5 iulie
Înscrierea candidaților în învățământul profesional și dual 2024 are loc în perioada 1-5 iulie

Înscrierea candidaților în învățământul profesional și dual 2024 are loc în perioada 1-5 iulie

22 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

În scurt timp, încep înscrierile candidaților în învățământul profesional și dual 2024. Afișarea listei celor înscriși de către unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional și dual se face în data de 5 iulie 2024.

În scurt timp, începe înscrierea candidaților în învățământul profesional și dual 2024

În perioada 1-5 iulie 2024, are loc înscrierea candidaților în învățământul profesional și dual 2024. În volumul al II-lea al Broșurii admiterii în învățământul liceal de stat, învățământul profesional de stat și învățământul dual pentru anul școlar 2024-2025, publicat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, se regăsesc toate detaliile. Documentul fi vizualizat AICI.

„Secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor și a părinților/reprezentanților legali pentru minori, fișa de înscriere în învățământul profesional și dual. Fișa cuprinde informațiile privind datele personale ale absolvenților claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a și este tipărită din aplicația informatică centralizată. Eliberarea de către unitățile de învățământ gimnazial a fișei de înscriere în învățământul profesional și dual, pentru candidații care solicită aceasta La solicitarea candidaților care au susținut și promovat probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, unitățile de învățământ gimnazial eliberează, împreună cu fișa de înscriere, și anexa fișei de înscriere completată cu rezultatul la proba/probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă”, se arată în broșura publicată de ISJ Iași.

Când începe admiterea la liceu 2024?

Dosarul de înmatriculare va conține fişa de înscriere în învăţământul profesional/dual în original, carte de identitate, în copie certificată, conform cu originalul, certificat de naştere, în copie certificată, conform cu originalul, foaia matricolă pentru clasele V-VIII, copie şi original, precum și o adeverinţă cu notele la tezele cu subiect unic/examen de capacitate, pentru candidații din seriile anterioare.

Când vine vorba de admiterea în învățământul liceal de stat, aceasta începe în data de 11 iulie 2024. Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în examen.

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați, folosindu-se, în ordine, următoarele criterii: media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *