Prima pagină » Titlurile zilei » Inovație în patiseria din Iași! „Cakesicles”, făcute de Mihaela Cercel, noul trend pentru petreceri de succes

Inovație în patiseria din Iași! „Cakesicles”, făcute de Mihaela Cercel, noul trend pentru petreceri de succes

13 aug. 2022, 02:00, 3 ,
Emanuela Băluță în Titlurile zilei

„Cakesicles” făcute de Mihaela Cercel sunt prăjiturele pe băț, din pandișpan și ganaș. Populare în Occident, prăjiturelele încep să-și facă treptat loc și pe piața ieșeană. Simpatice, gustoase și mici, acestea sunt potrivite pentru diverse ocazii, precum nunțile, botezurile sau alte evenimente de acest fel

În era internetului, oamenilor le este din ce în ce mai ușor să-și dezvolte pasiunile, fără să fie necesară experiența anterioară în domeniul respectiv. Cursurile online și tutorialele de pe platforme, precum Youtube sau Pinterest, sunt foarte utile când vine vorba de învățarea unei noi abilități.

 cakesicles pe fundal alb

Pasionată de cofetărie și de desen încă de când era mică, Mihaela a decis să le îmbine pe cele 2 într-un produs rar întâlnit pe piața ieșeană, „cakesicles”, prăjiturele pe băț din pandișpan, ganaș și piure de fructe

„Cakesicles” făcute de Mihaela Cercel au un potențial mare pe piața ieșeană

cakesicles pe fundal alb

Ieșeanca este autodidactă, deoarece nu a învățat-o nimeni cum să facă simpaticele prăjiturele, ea s-a folosit de tot ceea ce are internetul mai bun de oferit, cursurile online și tutorialele gratuite, din care își ia inspirația

Mihaela Cercel este o tânără ieșeancă ce se află la început de drum. Pasionată de cofetărie și de desen încă de când era mică, aceasta a decis să le îmbine pe cele două într-un produs rar întâlnit pe piața ieșeană, „cakesicles”, prăjiturele pe băț din pandișpan, ganaș și piure de fructe.

„Mi-a plăcut tot timpul să pictez, am fost atrasă de artă, dar și de bucătărie, și am zis să le combin pe amândouă. Am mai văzut și pe internet, mi-am luat inspirație de pe platforme, precum Pinterest. E o porțiune mică pe care să-ți desfășori imaginația, dar pe mine mă face să mă simt bine”, a explicat Mihaela Cercel.

Ieșeanca este autodidactă, deoarece nu a învățat-o nimeni cum să facă simpaticele prăjiturele, ea s-a folosit de tot ceea ce are internetul mai bun de oferit, cursurile online și tutorialele gratuite din care își ia inspirația.

„Am învățat singură de pe internet, am mai luat niște lecții online. Nu am lucrat niciodată în domeniu în mod oficial. Mult timp nu am avut încrederea necesară ca să-mi comercializez produsele”, a mai zis Mihaela Cercel.

Mihaela e încă la început, iar aceasta își comercializează produsele pe contul personal de Facebook, dar are și o pagină dedicată acestui lucru, numită Sweet Art.

 cakesicles pe fundal alb

Mihaela e încă la început, aceasta își comercializează produsele pe contul personal de Facebook, dar intenționează să-și creeze o pagină specială dedicată acestui lucru

Ce conțin aceste prăjiturele

cakesicles pe fundal alb

Prăjiturelele pe băț conțin pandișpan, ganaș și piure de fructe. Acestea sunt glazurate, iar, după suficient timp petrecut în frigider, Mihaela se ocupă și de ornarea lor

Prăjiturelele pe băț sunt făcute din pandișpan, ganaș și piure de fructe. Acestea sunt glazurate, iar, după suficient timp petrecut în frigider, Mihaela se ocupă și de ornarea lor. Design-ul detaliat este cel care îi scoate produsele în evidență, precum și faptul că aceasta încearcă să aducă elemente inovative rețetei.

„Interiorul e făcut din pandișpan, ganaș din ciocolată albă sau neagră și poți adăuga piure de fructe ca să-i dai un gust deosebit, după care se pun la frigider să se întărească glazura. Ulterior, începe ornatul. Singură le ornez manual”, a mai zis Mihaela Cercel.

Procesul creării acestor prăjiturele este unul relativ complex, de la început și până la final, durând aproximativ 2 ore.

„Durata e dependentă de complexitatea design-ului. Cap-coadă aș zice că durează cam 2 ore, mai sunt chestii care nu-ți ies și trebuie refăcute. Sunt apreciate mai ales de femei și de copii. Contează mult felul în care arată, dar și gustul. Oamenilor nu le place să fie super dulce. Tind spre un gust echilibrat”, a mai spus Mihaela Cercel.

Aceasta pune accent pe calitate, motiv pentru care folosește ingrediente recunoscute pe piață, precum ciocolata belgiană.

„Din ciocolata încercată de mine, aș zice că cea belgiană oferă un gust autentic. Dintre cei care au gustat, toți au fost mulțumiți și mi-au apreciat produsele. Mie nu prea-mi plac prăjiturelele din comerț, deoarece mi se par seci, de aceea am încercat să-mi fac propria rețetă. Le-au plăcut că nu-s foarte dulci”, a mai zis creatoarea.

„Cakesicles” făcute de Mihaela Cercel par că o să aibă un succes răsunător în rândul publicului ieșean.

Comentarii
  • Nimic din ce face aceasta persoana nu are legatura cu Patiseria si Cofetaria. Dansa face niste produse artizanale proprii care nu au legatura cu Gastronomia. Ii urez succes dar o rog sa nu mai apeleze la termeni din domeniu pentru promovare.

  • Ar trebui sa-si protejeze marca si produsele la OSIM. Pentru nunți si botezuri cu tema cum se obișnuiește acum sau diferite evenimente ar fi un produs de mare impact si de succes

  • Daaa mare știință patiseria si cofetăria si cu termeni de specialitate pe care nu ai voie sa-i folosești dacă nu ai facultate si doctorat de bomboane cofetar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`