Prima pagină » Local » Inovație în arta românească: Expoziția de sculptură „Inside All“

Inovație în arta românească: Expoziția de sculptură „Inside All“

24 feb. 2022, 08:00,
Anca Butuman, în Local

Sfârșitul lunii februarie anunță noi expoziții cu abordări neconvenționale, iar printre acestea se numără expoziția de sculptură „Inside All”, semnată de tânăra artistă Iuliana Grădinaru. Expoziția de sculptură „Inside All” are ca scop de a provoca spectatorul să intre într-o zonă de autocunoaștere. Artista și-a propus ca prin intermediul acestor lucrări să ilustreze în tridimensional natura umană.

Expoziția de sculptură „Inside All” a făcut senzație marți seara la Galeria Aparte, spațiu de proiecte al Facultății de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Vizitatorii au fost impresionați de abordarea materialul neconvețional, fiind vorba de utilizarea paielor de plastic în prelucrarea unor forme geometrice, excluzând totodată prezența cercului în demersul sculptural.

Proiectul expozițional este semnat de o tânără artistă, fiind la prima ei expoziție inviduală. Iuliana Grădinaru, a saltat un pas în lumina reflectoarelor, iar această expunere reprezintă pentru ea o rampă de lansare în spațiul cultural ieșean.

iuliana gradinaru la panotarea expozitiei

Pentru Iuliana Grădinaru această expoziție reprezintă o rampă de lansare în spațiul cultural românesc

Expoziția de sculptură „Inside all”, semnată de artista Iuliana Grădinaru

prov. univ. dr. ilie bostan si tanara artista iuliana gradinaru la expozitia inside all

Prof. Univ. dr. Ilie Bostan este coordonatorul Iulianei Grădinaru în cadrul studiilor universare de masterat

Sfârșitul lunii februarie anunță noi expoziții cu abordări neconvenționale, iar printre acestea se numără expoziția de sculptură „Inside All”, semnată de tânăra artistă Iuliana Grădinaru. Vernisajul expozițional a avut loc marți, 22 februarie 2022, găzduit de Galeria Aparte, a Facultății de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, iar proiectul expozițional încă mai poate fi vizitat până vineri seara, 25 februarie 2022.

Programul vizitelor este zilnic între orele 10:00-18:00. Lucrările au fost apreciate de publicul larg datorită inovației elementelor neconvenționale aduse în spațiul sculptural românesc. În deschiderea expoziției a vorbit marele artist plastic prof. univ. dr. Ilie Bostan, fiind totodată și coordonatorul artistei în cadrul studiilor universitare de masterat. Cunoscutul artist ieșean a adus numai cuvinte de laudă la adresa tinerei studente:

„Iuliana este unul dintre studenții foarte talentați ai anului II master, specializarea sculptură. Eu o văd pe Iuliana în simpozioane naționale și internaționale de sculptură, deja a fost în câteva simpozioane și are o capacitate de creație deosebită. Este un artist deja format și eu cred că vom mai auzi în continuare foarte multe despre ea“, a precizat prof. univ. dr. Ilie Bostan.

Potrivit artistei lucrările de față au scopul de a provoca spectatorul să intre într-o zonă de autocunoaștere:

„Este mult mai simplu să definim anumite anomalii naturale, să dezvoltăm tehnologii sau să ne cățărăm pe un teren alunecos riscându-ne viața, decât să ne cunoaștem sinele. Mi-am propus prin aceste lucrări să ilustrez în tridimensional natura umană și mecanismele mentale ale omului”, precizează tânăra artistă.

vizitatorii expozitiei inside all

Lucrările pot fi admirate până vineri seara la Galeria Aparte, spațiu de proiecte al Facultății de Arte Vizuale și Design, din Iași

Paie de plastic în proiectul expozițional

vizitatorii expozitiei inside all

Vizitatorii au rămas impresionanți de noutatea cu care vine studenta Iuliana Grădinaru, în spațiul cultural ieșean

Iuliana Grădinaru a explicat în exclusivitate pentru reporterii BZI ce a determinat-o să folosească aceste elemente neconvenționale în operele sale:

„Am început să lucrez cu materiale neconvenționale de când eram acasă și pandemia ne-a obligat pe toți să schimbăm câte ceva. Am fost nevoită să folosesc orice tip de material pe care îl aveam la îndemână. Prima schiță de acest tip am realizat-o din bețe de frigărui. Am realizat cam 4 – 5 lucrări din bețe, iar la un moment dat am descoperit că pot face aceleași lucruri și cu paie de plastic. Faptul că folosesc paie îmi oferă multe avantaje. Sunt ușor de manipulat, iar compunerea unei lucrări nu presupune mult efort fizic din partea mea“, a meționat tânăra artistă.

Întrebată fiind dacă vor mai exista și alte proiecte în viitorul apropiat care merită atenția publicului, artista a răspuns:

„Cu acest proiect voi continua cu siguranță. Mai am multe de spus publicului. Un alt proiect care merita luat în evidență este Via Transilvanica. Un proiect de suflet în care am avut ocazia să reprezint câteva dintre schițele mele.”

Iuliana a inițiat Expoziția de sculptură „Inside All” la începutul anului acesta și a finalizat-o într-un timp record. Potrivit studentei proiectul are la bază descoperirea condiției umane, iar anumite pasaje rămân la latitudinea curioșilor care doresc să-i admire operele de artă până vineri seara, în cadrul Galeriei Aparte din Iași.

vizitatorii expozitiei inside all

Programul vizitelor este până vineri 25 februarie 2022, între orele 10:00-18:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *