Prima pagină » Actualitate » Înotătorul român David Popovici, în finalele probei de 100 m. Campionul mondial a înregistrat cel mai bun timp

Înotătorul român David Popovici, în finalele probei de 100 m. Campionul mondial a înregistrat cel mai bun timp

21 iun. 2022, 12:31,
BZI.ro, în Actualitate

O nouă veste bună pentru România vine de la Campionatele Mondiale de nataţie din Budapesta. Înotătorul român David Popovici a mai reuşit o performantă şi a scos cel mai bun timp în probă de 100 metri liber.

În urma rezultatului obţinut, adolescentul de 17 ani s-a calificat în finalele probei de 100 m.

Înotătorul român David Popovici a ajus în finalele probei de 100 m liber

Marţi, 21 iunie 2022, David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber cu cel mai bun timp din serii 47 secunde 60/100.

Cele două semifinale sunt programate marţi, de la orele 19:26, respectiv 19:31, iar finală va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

Reamintim faptul că Popovici a cucerit medalia de aur ieri, 20 iunie 2022, la proba de 200 m liber. Juniorul român a fost mai rapid decât americanul Caeleb Dressel, 47 sec 95/100,şi decât sârbul Andrej Barna, 48 sec 15/100. David a înregistrat timpul de 1 min 43 sec 21/100.

În acest context, Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

Ce mesaj a transmis campionul mondial la nataţie

David Popovici, după ce a înregistrat un record mondial la nataţie a transmis un mesaj. Acesta susţine că atunci când va reveni în ţară va fi haos, dar este pregătit să întâmpine această bucurie imensă.

„We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare.. Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față. Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a transmis David Popovici.

De asemenea, David Popovici a discutat într-o conferinţă de presă și despre cursa istorică pe care a reușit-o în Ungaria.

„Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo. Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine. Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred”, a mai spus David Popovici, citat de Prosport.

Preşedintele şi premierul României au transmis mesaje de felicitări înotătorului David Popovici

În urma înregistrării performantei de înotătorul David Popivici, preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul Nicolae Ciuca au transmis câte un mesaj de felicitări juniorului român.

„Prin ambiţia, talentul şi perseverenţa dovedite, ai oferit astăzi multe emoţii şi bucurii tuturor românilor şi ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine”, a transmis Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc. La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

Vă aducem aminte că înotătorul român David Popovici a câștigat și premiul Piotr Nurowski 2021 pentru „Cel mai bun tânăr atlet european”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *