Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » Înotătorul britanic Adam Peaty a susținut că sportivii de la Jocurile Olimpice au găsit viermi în mâncarea lor
Înotătorul britanic Adam Peaty a susținut că sportivii de la Jocurile Olimpice au găsit viermi în mâncarea lor

Înotătorul britanic Adam Peaty a susținut că sportivii de la Jocurile Olimpice au găsit viermi în mâncarea lor

06 aug. 2024, 23:41,
în Jocurile Olimpice Paris 2024

Înotătorul britanic Adam Peaty a susținut că sportivii de la Jocurile Olimpice au găsit viermi în mâncarea lor, în timp ce a criticat cateringul inadecvat din satul olimpic, informează The Guardian.

„Cateringul nu este suficient de bun pentru nivelul la care se așteaptă ca sportivii să performeze”, a declarat el.

„Trebuie să dăm tot ce putem. [În] Tokyo mâncarea a fost incredibilă. Rio a fost incredibil. Dar de data asta? Nu au fost suficiente opțiuni de proteine, cozi lungi, așteptarea a 30 de minute pentru mâncare, pentru că nu există un sistem de așteptare.

Ca parte a angajamentelor de sustenabilitate ale Jocurilor, organizatorii și-au propus ca 60% din toate mesele să fie servite fără carne și o a treia pe bază de plante, dar Peaty a spus că acest lucru nu a funcționat pentru el.

„Narațiunea sustenabilității tocmai a fost împinsă asupra sportivilor. Vreau carne, am nevoie de carne pentru a performa și asta mănânc acasă, așa că de ce ar trebui să mă schimb? Îmi place peștele meu și oamenii găsesc viermi în pește. Pur și simplu nu este suficient de bun. Ne uităm la cei mai buni dintre cei mai buni din lume și nu îi hrănim cel mai bine”, a explicat sportivul.

Ce spune un purtător de cuvânt de la Jocurile Olimpice

Un purtător de cuvânt de la Jocurile Olimpice a dat un punct de vedere pentrun sursa citată, dar nu a scos nici măcar un cuvânt despre eventualitatea în care ar fi existat viermi în mâncare.

„Îi ascultăm pe sportivi și luăm feedback-ul lor foarte în serios. Încă de la deschiderea satului, partenerul nostru Sodexo Live! a lucrat proactiv pentru a adapta aprovizionarea la utilizarea tot mai mare a restaurantelor Olympic Village, precum și la consumul real de către sportivi observat în primele zile. Ca urmare, cantitățile anumitor produse au crescut semnificativ și a fost mobilizat personal suplimentar pentru a asigura buna desfășurare a serviciului”, a spus purtătorul de cuvânt, fără să precizeze ceva despre viermi.

Râul era plin de fecale

De asemenea, preocupările legate de calitatea apei Senei au continuat și marți. Sportivii erau nevoiți să iasă la apă pentru sesiuni de familiarizare înainte de maratonul feminin de 10 kilometri de joi și de cursa masculină de vineri, dar evaluările calității apei au constatat că nivelurile de enterococi – un indicator al poluării fecale – erau prea mari în râu.

„Analiza calității apei a arătat că nivelurile de E. coli au variat de la 326 la 517 (considerate „foarte bune” la „bune”) la cele patru puncte de colectare luate pe 5 august între orele 5:00 și 6:00. Cu toate acestea, nivelurile de enterococi au depășit pragurile maxime World Aquatics în timpul revizuirii de dimineață. Cele mai recente probe de enterococi (prelevate între orele 12:30 și 13:20 pe 4 august) au arătat niveluri care depășesc pragurile maxime acceptabile ale World Aquatics. O altă sesiune de familiarizare este programată pentru miercuri dimineață”, a precizat organizația World Aquatics.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *