Prima pagină » Sanatate » Înlocuitor Zinnat. La ce folosește medicamentul

Înlocuitor Zinnat. La ce folosește medicamentul

22 apr. 2024, 14:05,
în Sanatate

Cauți înlocuitor pentru Zinnat? Zinnat este un antibiotic utilizat la adulți, adolescenți și copii. Acționează prin distrugerea bacteriilor care determină apariția infecțiilor. Aparține unui grup de medicamente denumite cefalosporine.

Înlocuitor Zinnat. Ce poate trata medicamentul

Este utilizat pentru tratamentul infecțiilor de la nivelul: gâtului, sinusurilor, urechii medii, plămânilor sau toracelui, tractului urinar, pielii și țesuturilor moi. De asemenea, Zinnat poate fi utilizat pentru tratamentul bolii Lyme (o infecție transmisă de căpușe).

Medicamentul căutat în momentele toride de vară este contraindicat persoanelor care sunt alergice la cefuroximă axetil sau la oricare dintre antibioticele din clasa cefalosporinelor sau la oricare dintre celelalte componente ale Zinnat. De asemenea nu este indicat dacă ați avut vreodată o reacție alergică severă (hipersensibilitate) la orice alt tip de antibiotic betalactamic (peniciline, monobactami și carbapeneme) sau pentru tratamentul copiilor cu vârsta sub 3 luni, deoarece siguranța și eficacitatea nu sunt cunoscute pentru această categorie de vârstă.

Zinnat poate fi utilizat și în tratamentul infecțiilor urechii, sinusurilor, gâtului, ale aparatului respirator inferior, cum sunt bronșitele, pneumonia, ale vezicii urinare, rinichilor și căilor urinare, ale pielii și țesuturilor moi (cum sunt furunculoze, impetigo-o infecție a pielii).

Cu ce se poate înlocui medicamentul

Înlocuirea Zinnatului (cefuroxim) cu alt antibiotic trebuie să fie făcută sub supravegherea unui medic. Există mai multe alternative posibile, iar medicul va lua în considerare mai mulți factori în alegerea celui mai potrivit antibiotic pentru cazul tău. Aceste alternative pot include alte antibiotice din aceeași clasă (cefalosporine) sau alte clase de antibiotice, cum ar fi peniciline, macrolide sau fluoroquinolone. Unele exemple comune de antibiotice care ar putea fi considerate ca înlocuitori pentru Zinnat includ:

Augmentin (amoxicilină/clavulanat), o opțiune frecvent utilizată pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. Ceftriaxonă, un alt antibiotic din clasa cefalosporinelor, care poate fi administrat și intravenos, Cefalexin – o altă cefalosporină orală care poate fi o alternativă în anumite cazuri, Azitromicină – o macrolidă, care este o altă clasă de antibiotice, care poate fi utilizată în unele infecții, Levofloxacină – Un antibiotic din clasa fluoroquinolonelor, care poate fi utilizat în anumite cazuri.

De menționat este faptul că înlocuitor Zinnat trebuie luat sub atenta supraveghere a unui specialist și să nu luați doar pentru că așa ați citit cine știe unde. Specialiștii cer mare atenție asupra consumului de medicamente ”după ureche” și să vă prezentați la un control amănunțit de specialitate ori de câte ori simțiți că este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *