Prima pagină » Local » Înjunghiat în gât de un necunoscut pe care l-a înjurat! Individul era extrem de beat

Înjunghiat în gât de un necunoscut pe care l-a înjurat! Individul era extrem de beat

27 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

Un vasluian care se afla la bar a fost înjunghiat cu un cuțit de un necunoscut pentru simplul fapt că l-ar fi înjurat, spunându-i „javră”. Se pare că individul care a făcut asta ar fi fost extrem de beat în acel moment. Fapta sa a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Iași

În urmă cu aproximativ un an, la data 08.10.2021, orele 20:15, o femeie din Vaslui a contactat Poliția cu privire la faptul că soţul său a venit acasă, având o plagă înjunghiată în zona gâtului, provocată de autori necunoscuți.

Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși, având o plagă înjunghiată clavicular stâng. Fiind întrebat cine l-a lovit, a precizat că a fost atacat de o persoană de sex masculin, cu hanorac roşu cu negru. Ulterior, victima a fost transportată în aceeaşi seară la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, unde a fost supusă unor intervenţii chirurgicale, rămânând internat două săptămâni.

Înjunghiat în gât de un necunoscut

 Barbat in catuse

Individul l-a înjunghiat sub claviculă

Totul a început în seara de 08.10.2021, când bărbatul care a fost înjunghiat se afla la bar. În interiorul barului stătea singur, lângă tejghea. La un moment dat, a intrat un individ ce era însoţit de unchiul său. După ce şi-au comandat băuturi le alcoolice, cei doi au ieşit în afara barului.

„Persoana vătămată a ieşit afară, la un moment dat, să fumeze, timp în care a avut o discuţie contradictorie cu inculpatul, după care a intrat din nou în bar. Inculpatul a intrat şi el pentru a mai lua băuturi alcoolice, după care a ieşit din nou afară, stând pe treptele magazinului.

La un moment dat, intenționând să plece la domiciliu, persoana vătămată a ieşit din bar şi, deplasându-se pe aleea din dreapta barului, a fost înjunghiată cu un cuţit tip briceag de către inculpat, o singură dată, fiindu-i aplicată o lovitură de sus în jos, sub claviculă. Persoana vătămată, simţind lovitura, a fugit la domiciliul său care se afla în apropiere, unde soţia sa a anunţat organele de poliţie, ulterior fiind condus la spital pentru îngrijiri medicale”, precizau anchetatorii.

Care este motivul pentru care a făcut asta

 Alcool în pahar

Victima a fost transportată la Iași

Victima își amintea vag ce s-a întâmplat în seara respectivă, referitor la subiectul discuţiei purtate cu inculpatul, la căutarea telefonului de către inculpat şi împrejurările în care a fost lovit de către acesta. Mai mult, vinovatul a precizat că nu a știut ce face, fiind beat.

„Din declaraţia iniţială dată în calitate de suspect, rezultă că inculpatul, în cursul zilei de 08.10.2021, a mers la domiciliul unchiului său, unde au făcut un grătar, context în care au consumat băuturi alcoolice.

Cei doi s-au hotărât să meargă în oraş, iar, la plecare, martorul a luat asupra sa un cuţit tip briceag.

Inculpatul a arătat că i-ar fi cerut cuţitul unchiului său după ce au plecat de la locuinţa acestuia, înainte de a ajunge la bar, şi când stăteau în afara barului şi consumau băuturile, punându-l în buzunarul pantalonilor.

După ce a mai vorbit cu niște persoane care ulterior au plecat, s-a poziţionat lângă uşa de la intrarea în bar şi a înfipt briceagul în zona gâtului unui individ ce se afla în acel loc, care apoi a fugit.

Inculpatul a arătat nu şi-a dat seama ce face, fiind în stare avansată de ebrietate, că s-a speriat şi a fugit şi el, dar a revenit să ceară gestionarei o lanternă, dar l-a refuzat pe motiv că a închis barul. Astfel, el a plecat spre staţia de autobuz, fiind ajuns din urmă de unchiul său care, după ce s-a aşezat pe o bancă, a căzut iar, fiind în stare avansată de ebrietate. Nu îşi aminteşte ce a făcut cu cuţitul, bănuind că a fost luat de unchiul său. Ulterior, a ajuns un echipaj de jandarmi care i-a legitimat şi condus la sediul poliţiei. Referitor la bar, inculpatul a arătat că a luat decizia de a-1 înjunghia pe vătămat întrucât acesta l-ar fi jignit, spunându-i «javră»”, adăugau anchetatorii.

Rămâne de văzut care va fi sentința, procesul având mai multe amânări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`