Prima pagină » Sanatate » Injecții pentru reumatism: Tratamentul durerilor articulare

Injecții pentru reumatism: Tratamentul durerilor articulare

21 ian. 2022, 16:24,
în Sanatate

Injecții pentru reumatism sunt tratamentul pentru dureri articulare acute provocate de reumatism articular acut, boala reumatismală inflamatorie. Apare ca și consecință nesupurativă a infecției faringiene cu streptococ și interesează țesuturile conjunctive ale întregului organism, dar în special articulațiile, inima și sistemul nervos central.

Diagnosticul reumatismului articular acut se bazează pe simptomatologia clinică, biologică, electrocardiografică și ecografica.

persoana acre se tine cu mana de incheietura

De cele mai multe ori, formele de reumatism articular acut se vindecă fără să lase sechele, iar recuperarea este rapidă

Tratamentul durerilor de articulații 

Pacienții cu reumatism articulat acut trebuie să evite efortul fizic și cel psihic. Tratamentul presupune administrarea de acid acetilsalicilic pe durata a două săptămâni. Corticosteroizii se administrează doar pacienților cu afectiuni cardiace severe și este recomandată vizita într-un cabinet de specialitate. Se consideră că mecanismul de bază implică producerea de anticorpi împotriva propriilor constituenți ai organismului.

Ca urmare a moștenirii genetice, unele persoane sunt mai predispuse să contracteze boala atunci când sunt expuse la bacterie. Debutul artritei este brusc, cu febră și afectează articulațiile mari ale extremitățile care sunt calde, dureroase, spontane și uneori tegumentul de acoperire este roșu. Artrita are durată scurtă, de câteva zile, este fugace și se poate extinde și la nivelul altor zone din organism.

persoana cu reumatism la consult de specialitate

Debutul artritei este brusc, cu febră și afectează articulațiile mari ale extremitățile care sunt calde, dureroase, spontane și uneori tegumentul de acoperire este roșu.

Injecțiile pentru reumatism se administrează doar la sfatul medicului, în urma analizelor medicale de specialitate și stabilirea diagnosticului de la care au pornit durerile de articulații. 

Pacienții care au afectare cardiacă trebuie să respecte recomandarea repausului la pat timp de câteva săptămâni. Activitățile pot fi reluate ulterior, însă doar prin creșterea gradată a efortului. De cele mai multe ori, formele de reumatism articular acut se vindecă fără să lase sechele, iar recuperarea este rapidă. Totuși, reumatismul articular acut poate fi tratat în totalitate doar în cazul în care nu a provocat leziuni grave ale inimii. Afecțiunea cardiacă poate influența în mod semnificativ evoluția bolii și perioada de recuperare. 

persoana care prezinta injectii pentru reumatism

Diagnosticul reumatismului articular acut se bazează pe simptomatologia clinică, biologică, electrocardiografică și ecografica.

Injecții pentru reumatism, tot ce trebuie să știi

De cele mai multe ori, formele de reumatism articular acut se vindecă fără să lase sechele, iar recuperarea este rapidă. Totuși, reumatismul articular acut poate fi tratat în totalitate doar în cazul în care nu a provocat leziuni grave ale inimii. 

Tratamentul de scurtă durată cu tratament medicamentos pe bază de antiinflamatoare este de obicei bine tolerat. Riscul de alergie la injecții pentru reumatism este destul de scăzut, dar utilizarea tratamentului injectabil trebuie să fie monitorizată de la primele injecții. Principalele probleme sunt injecțiile dureroase și posibilul refuz al pacienților care se tem de durere. Prin urmare, se recomandă instruirea cu privire la boală, utilizarea de anestezice topice și relaxarea înainte de administrarea preparatelor injectabile. 

persoana care se tine cu mainile de ceafa

Apare ca și consecință nesupurativă a infecției faringiene cu streptococ și interesează țesuturile conjunctive ale întregului organism, dar în special articulațiile, inima și sistemul nervos central.

Injecțiile pentru reumatism sunt remediu de tratare a bolilor de oase, pe bază de acid acetilsalicilic pe durata a două săptămâni, cu micșorarea dozei în timp și de corticosteroizii. Un alt remediu cu injecții pentru reumatism sunt și antiinflamatoarelor sau a antibioticelor puternice administrate venos sau intramuscular. 

Medicul specialist este cel care, în urma examinării complete, va propune cea mai bună variantă a unui tratament, în funcție de particularitățile fiecărui caz.

Purtătorii cronici au un risc relativ mic de dezvoltare a reumatismului articular acut. În literatura de specialitate se consideră că aceştia nu sunt o sursă importantă de răspândire a bacteriei care a provocat boala pentru persoanele din jurul lor. Purtătorii cronici nu necesită tratament de rutină. 

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *