Prima pagină » Sanatate » Injecții cu colagen în genunchi preț. Eficiența în tratarea osteoporozei
Injecții cu colagen în genunchi preț. Eficiența în tratarea osteoporozei

Injecții cu colagen în genunchi preț. Eficiența în tratarea osteoporozei

05 dec. 2023, 10:57,
BZI.ro, în Sanatate

Osteoporoza la genunchi poate fi dureroasă pentru cei care dezvoltă această condiție, deoarece durerea rezultată poate fi suficient de severă încât să împiedice capacitatea unei persoane de a îndeplini sarcinile zilnice. Din fericire, există diverse modalități de a ameliora durerea și suferința asociate acestei condiții.

Cu toate acestea, în cazurile în care modificările de stil de viață, pierderea în greutate, îmbunătățirea alegerilor alimentare și terapia fizică nu au avut succes, este posibil să doriți să aflați mai multe și să fiți curioși în legătură cu injecțiile cu colagen în genunchi și prețul acestora. Injecțiile cu colagen reprezintă o opțiune viabilă pentru cei care doresc să-și amelioreze simptomele fără a apela la intervenția chirurgicală și perioada ulterioară de recuperare.

Injecții cu colagen în genunchi preț

Injecția în articulația genunchiului este o formă de tratament utilizată pentru a reduce durerea și inflamația asociată osteoporozei la genunchi. Acidul hialuronic este un lichid sinovial sintetic realizat dintr-un tip de colagen care apare natural în articulațiile genunchiului. Acest lichid acționează ca lubrifiant și amortizor pentru a reduce uzura și deteriorarea extremităților osoase.

În cazul pacienților care suferă de osteoporoză la genunchi, acidul hialuronic prezent natural în articulație este sever epuizat. Injecțiile cu acid hialuronic pot înlocui orice lichid pierdut ca urmare a acestei condiții. Aceste injecții pot, prin urmare, reduce durerea de genunchi și permit o utilizare mai mare a articulației genunchiului, cu toate că acest tip de tratament este potrivit doar pentru pacienții în stadiile incipiente până la moderate ale bolii.

Personalul medical începe prin a injecta genunchiul cu un anestezic local înainte de administrarea injecțiilor cu acid hialuronic în locul dorit. În general, aceste injecții au loc săptămânal pentru 3-5 săptămâni. Cu toate acestea, în unele cazuri, ele pot fi necesar a fi efectuate timp de până la 6 luni. Prețul pentru o astfel de injecție pornește de la aproximativ 400 de lei.

Pacienții pot experimenta o ușoară durere musculară și articulară în zona tratată, deși aceasta tinde să dispară rapid. În plus, există și alte efecte secundare potențiale mai puțin obișnuite, cum ar fi sângerarea, infecția, inflamația, mâncărimea, umflarea, formarea unei umflături sau amorțeala la locul injectării.

Îngrijirea post injecție

Personalul medical va oferi diverse recomandări pacienților, inclusiv evitarea exercițiilor sau a activităților intense timp de 1-2 zile după tratament sau până când durerea și inflamația au cedat. Pacienților li se poate recomanda, de asemenea, să folosească un compresor rece pentru a reduce orice simptome asociate.

Injecțiile în articulația genunchiului nu sunt potrivite pentru toată lumea și ar trebui efectuate exclusiv de specialiști instruiți în domeniu, care au o experiență considerabilă în efectuarea unor astfel de proceduri. Acest lucru se datorează riscurilor potențiale asociate cu infecția și alergiile la medicamente. În plus, rezultatele tratamentului diferă de la caz la caz, așa că în cazul pacienților care nu au răspuns bine la injecții, medicii pot recomanda alte forme de tratament mai potrivite nevoilor individuale.

Suprasolicitarea, procesul de îmbătrânire și evenimentele traumatice pot avea un impact negativ asupra sistemului musculo-scheletic, producând leziuni la nivelul fibrelor de colagen din mușchi, articulații, tendoane și ligamente. Aceste leziuni pot afecta semnificativ funcționalitatea noastră motorie. Infiltrațiile intra-articulare cu colagen aduc beneficiul de a contribui la reorganizarea acestor fibre într-o ordine normală, liniară și paralelă, facilitând în același timp regenerarea țesutului.

Medicii ar putea alege produsele injectabile cu colagen pentru tratamentul pacienților din mai multe motive. Datorită mecanismului de acțiune al injecțiilor cu colagen în genunchi preț, nu au fost observate efecte secundare sau alergii în urma tratamentului. Acestea nu doar că ameliorează durerea și îmbunătățesc simptomatologia, ci pot contribui și la repararea completă a țesutului, dacă sunt aplicate în stadiu incipient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *