Prima pagină » Local » Inima artificială creată de studenții de la UMF Iași a obținut premii pe bandă rulantă!  Dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul echipei: „A fost singurul dispozitiv funcțional”

Inima artificială creată de studenții de la UMF Iași a obținut premii pe bandă rulantă!  Dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul echipei: „A fost singurul dispozitiv funcțional”

19 nov. 2024, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Inima artificială creată de studenții de la UMF Iași a obținut premii pe bandă rulantă. Este al doilea an consecutiv când dispozitivul creat de studenții de la UMF câștigă premiul „The most advanced design”

Echipa MAVIS Artificial Heart a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul „The most advanced design” în finala competiției mondiale HeartHackathon 2024, care a avut loc în Ustunomiya, Japonia, pe 12 noiembrie. UMF IAȘI MAVIS a concurat alături de alte nouă echipe de elită din Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Egipt, Thailanda și Suedia.

Inima artificială creată de studenții de la UMF Iași a obținut premii pe bandă rulantă!

Dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul echipei MAVIS Artificial Heart a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a precizat că echipa MAVIS Artificial Heart a UMF Iași a fost singura care s-a prezentat la Competiția Mondială HeartHackathon 2024 cu o inimă artificială funcțională.

„În Japonia a fost o competiție de nivel foarte înalt. Au fost prezente cele mai bune echipe studențești din lume. Am câștigat și anul acesta premiul pentru cel mai avansat design, ceea ce ne pune pe un loc onorant ca universitate, deoarece este un concurs studențesc. Avem un avantaj fiind de la o universitate de medicină, inclinația pentru excelență s-a văzut și în această competiție. Concurența a fost la un nivel bun, majoritatea și-au schimbat designul după anul trecut și au venit cu variante îmbunătățite. Deci s-au prezentat mai bine decât anul trecut. Nu am avut emoții, dar proiectul care a evoluat cel mai mult este cel din Statele Unite. Noi avem cel mai avansat proiect și avem cele mai mari șanse să se implementeze. După această experiență, văzând care am fost modele pentru câteva echipe care au preluat designul nostru, deci lucrează acum la același tip de  design, vreau să-i ajutăm, să facem niște workshop-uri cu ei, să împărtășim din experiența noastră, să ne ajungă din urmă. Din punct de vedere tehnic, am avut 2 inimi, una pediatrică și una pentru adult, ambele respectând toate cerințele unui astfel de produs. Am fost singura echipă care a respectat toate cerințele, anume, de a fi suficient de mică pentru a fi implantată în corpul uman, de a fi suficient de durabilă pentru a rezista măcar 5 ani, să fie înalt biocompatibilă, să fie eficientă din punct de vedere energetic. Noi am bifat toate aceste cerințe, în plus, dispozitivul cu care am fost noi era funcțional. A fost singurul dispozitiv funcțional”, a declarat dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul echipei MAVIS Artificial Heart a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Conf. dr. Ionuț Nistor: „Suntem conștienți că acest proiect trebuie să meargă mai departe”

După ce inima artificială creată de studenții UMF Iași a câștigat premiul „The most advanced design” pentru al doilea an consecutiv, conf. dr. Ionuț Nistor, directorul Centrului de Transfer Tehnologic MAVIS, își dorește ca proiectul să depășească stadiul de experiment și să fie testat.

„Suntem extrem de bucuroși să putem susține această echipă de studenți și să putem dezvolta acest model de inimă artificială în cadrul Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS. Este o experiență inedită, pe care colegii mei au avut-o. În același timp, a fost o experiență la cel mai mare congres de organe artificiale organizat de Societatea Internațională de Organe Artificiale din Japonia. Este o competiție la care am fost onorați să putem participa. Colegii mei s-au întors și cu un premiu care satisface eforturile pe care ei le-au făcut în ultimul an. În același timp, ne încurajează, suntem conștienți că acest proiect trebuie să meargă mai departe, ne încurajează să ne mobilizăm pentru a duce acest proiect mai departe, pasul următor fiind să testăm această inimă artificială pe model animal, iar ulterior, să încercăm să depășim momentul de experimente și să putem propune ca, într-un orizont de câțiva ani, să fie preluată într-un plan de cercetare și să poată fi testat pe om”, a declarat conf. dr. Ionuţ Nistor, directorul Centrului de Transfer Tehnologic MAVIS.

Echipa MAVIS a făcut multe nopți albe pentru ca inima artificială să fie gata la timp

Echipa MAVIS Artificial Heart este alcătuită din 38 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și Facultatea de Medicină, sub coordonarea dr. Alexandru Pleșoianu.

„Experiența în Japonia a fost una minunată. A fost un vis despre care nu am știut. M-am alăturat acestei echipe în anul IV de facultate. La început, am fost 4 persoane în această echipă. Am intrat în această echipă pentru că am vrut să capăt experiență practică și să devin mai bun pe partea aceasta de bioinginerie și să putem să ajutăm oameni aducând ceva nou pe piață. Lucrăm în timpul nostru liber. Înainte să plecăm în Japonia, am avut o săptămână sau două în care stăteam și lucram seară de seară, până la miezul nopții. Domnul Alexandru Pleșoianu a făcut și câteva nopți albe ca să terminăm dispozitivul la timp”, a declarat Vlad Onceanu, membru al echipei MAVIS.

Studenții de la UMF Iași au câștigat premiul „The most advanced design” în finala competiției mondiale HeartHackathon 2024, după ce au creat cea mai mică inimă artificială din lume.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ispita Cristina Scarlevschi de la Insula Iubirii, dans la bară în parcare, chiar în toiul zilei. Trecătorii au făcut ochii mari
Playtech.ro
Deşi are o avere impresionantă, Felix Baumgartner nu a dorit o casă exagerată! Locuinţa surpriză din Salzburg arată...
observatornews.ro
Staţiunea de la mare unde se stă om lângă om, deşi pe restul litoralului bate vântul: "Aici vine toată lumea"
Playsport.ro
Un mecanic auto arată care e cea mai fiabilă marcă de mașini: 500.000 km fără...
Evz.ro
Cum primești ajutorul de înmormântare. Suma la care au dreptul beneficiarii
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Dan Șucu și-a făcut bagajele și a plecat de acasă! În cel mai abrupt mod a provocat divorțul de jumătatea vieții
Playtech.ro
Roșiile nu se fierb direct. Ce fac turcoaicele înainte, ca să le iasă bulionul dens și dulce
Dailybusiness.ro
Florin Ristei, remarci neașteptate la adresa ispitelor de la Insula Iubirii: „8 din 10 ispite fac videochat”
RomaniaTV
Anunţ-şoc făcut de Mihaela Rădulescu după autopsia lui Felix Baumgartner: Eram SIGURĂ!
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Trupul lui Felix Baumgartner a fost ridicat și va fi repatriat în Austria. PRIMELE DECLARAȚII ale Mihaelei Rădulescu. Ți se rupe sufletul: Poate fi în sfârșit dus acasă
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Concluzia medicilor după autopsie
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 iulie 2025
25 iulie 2025
Articole similare
Scandal uriaș la primăria Iași! Consilierii locali au blocat combinațiile primarului pentru un post de director. Mihai Chirica: „Fac eu ordine, dau cu el de pământ, că de asta sunt ales”
02:00
FOTOVIDEO Scandal uriaș la primăria Iași! Consilierii locali au blocat combinațiile primarului pentru un post de director. Mihai Chirica: „Fac eu ordine, dau cu el de pământ, că de asta sunt ales”
Un ieșean a protestat, în plenul Consiliului Local, împotriva atribuirii gratuite a unui teren pentru Parohia „Sfântul Dionisie Exiguul”
02:00
FOTO Un ieșean a protestat, în plenul Consiliului Local, împotriva atribuirii gratuite a unui teren pentru Parohia „Sfântul Dionisie Exiguul”
Evaluatorul judiciar s-a pierdut într-un zâmbet: „când râzi așa, aș fugi cu tine în lume”
02:00
Evaluatorul judiciar s-a pierdut într-un zâmbet: „când râzi așa, aș fugi cu tine în lume”
Panică într-o familie din Iași, după ce un băiețel de 5 ani a fost mușcat de un șobolan! Micuțul se juca în parc, când a fost atacat de rozătoare: „A fost internat la spital”
02:00
FOTO Panică într-o familie din Iași, după ce un băiețel de 5 ani a fost mușcat de un șobolan! Micuțul se juca în parc, când a fost atacat de rozătoare: „A fost internat la spital”
Reforma lui Ilie Bolojan care taie din privilegiile inutile! Aproape 400.000 de lei, aruncați pe indemnizațiile ATOP Iași
02:00
FOTO Reforma lui Ilie Bolojan care taie din privilegiile inutile! Aproape 400.000 de lei, aruncați pe indemnizațiile ATOP Iași
Moment copleșitor la cursul festiv de la UMF Iași! Absolvenții i-au adus un omagiu fostei secretare
02:00
FOTO Moment copleșitor la cursul festiv de la UMF Iași! Absolvenții i-au adus un omagiu fostei secretare
După prima repartizare computerizată, peste 130 de locuri neocupate au rămas la liceele din Iași. Lista completă a specializărilor disponibile
02:00
După prima repartizare computerizată, peste 130 de locuri neocupate au rămas la liceele din Iași. Lista completă a specializărilor disponibile
Primăria Iași a mai îngropat 20 de milioane de lei la CTP Iași! Societatea este în pragul insolvenței
02:00
FOTO Primăria Iași a mai îngropat 20 de milioane de lei la CTP Iași! Societatea este în pragul insolvenței
Profesorii din Iași îl pun la zid pe Ilie Bolojan! Aceștia reacționează dur la majorarea normei didactice: „Această măsură va conduce la blocarea generală a sistemului”
02:00
Profesorii din Iași îl pun la zid pe Ilie Bolojan! Aceștia reacționează dur la majorarea normei didactice: „Această măsură va conduce la blocarea generală a sistemului”
Problema animalelor sălbatice din Iași, discutată în ședința de Consiliu Local. Mihai Chirica: „Am avut acțiuni privind combaterea vulpilor, a câinilor fără stăpân și chiar a șacalilor”
02:00
FOTO Problema animalelor sălbatice din Iași, discutată în ședința de Consiliu Local. Mihai Chirica: „Am avut acțiuni privind combaterea vulpilor, a câinilor fără stăpân și chiar a șacalilor”