Breaking News
Un preparat gustos şi sănătos, somonul în crustă de ierburi aromatice la cuptor va fi cu siguranţă pe placul întregii familii.
Ingrediente:
- 50 g unt
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
- zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 lingură mărar, tocat
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 500 g file de somon
Mod de preparare:
Într-un bol, amesteci toate ingredientele, în afara somonului. Încălzeşti pe baie de aburi sau la microunde 30-40 de secunde. Aşezi peştele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl ungi bine cu amestecul obţinut. Dai la cuptorul încins la 200 °C pentru 10-12 minute. Îl mai ţii în cuptor câteva minute dacă vrei să iasă mai crocant. Serveşti imediat, cu cartofi copţi.