Prima pagină » Culinar » Ingrediente pentru sarmale cu carne de vită, învelite în foi de varză
Ingrediente pentru sarmale cu carne de vită, învelite în foi de varză

Ingrediente pentru sarmale cu carne de vită, învelite în foi de varză

27 dec. 2019, 10:19,
în Culinar

Samalele sunt printre mâncărurile preferate de români, dar ce te faci atunci când organismul nu-ţi permite consumul de carne de porc, varianta clasică? Optezi pentru sarmale cu carne de vită, o reţetă delicioasă de sarmale în frunză de varză, însă cu carne ceva mai slabă. Iată cum le prepari în cel mai simplu şi gustos mod!

Ingrediente pentru sarmale cu carne de vită, învelite în foi de varză:

  • 2 verze crude
    1,5 kg carne tocată de vită
    5 cepe
    150 g orez
    1 conservă roşii în bulion
    100 g bulion
    ulei
    1 litru vin alb
    1 litru borş
    crenguţe cimbru
    sare şi piper

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi se amestecă cu orezul, apoi se pun la foc şi se lasă cât să se umfle orezul, nu mai mult de 10 minute. Compoziţia se amestecă apoi cu carnea tocată şi cu puţin apă. Amestecul obţinut se lasă departe, la loc rece, timp de 30 de minute.

Scoate foi de varză, una câte una, şi opăreşte-le într-o tigaie în care ai pus borş de putină şi apă şi ai pus la clocotit. Cotoarele verzelor se taie şi se pun pe fundul cratiţei în care vei fierbe sarmalele.

Fiecare frunză se umple cu compoziţia din carne şi se rulează. Sarlamele se aşează una lângă alta, respectiv unele peste altele. La final, se adaugă bulionul şi cimbrul, sare, piper şi puţin ulei. Se adaugă apoi vinul şi apă cât să acopere sarmalele. Se lasă la fiert cu un capac deasupra aproximativ trei ore. Se servesc calde cu smântână şi mămăliguţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`