N-ai cum să-i rezişti unui astfel de preparat! Salata de pui cu ţelină şi maioneză, asezonată cu zeamă de lămâie are un gust desăvârşit şi poate fi tartinabilă. Opţional, îi poţi adăuga şi câteva ciuperci, pentru un plus de gust. Găseşti mai jos reţeta!
Ingrediente pentru salată de pui cu ţelină şi maioneză:
- 500 g piept de pui
- 200 g ţelină
- 200 g maioneză
- 1-2 lămâi
- sare
- Pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea de pui se pune la fiert în apă cu sare până când fierbe complet. Când e gata, se scoate, se lasă la răcit şi se taie cubuleţe mici. Separat, ţelina se dă pe răzătoare şi (opţional) ciupercile gata fierte se taie felii.
Amestecă bine carnea de pui cu ţelina, adaugă maioneza şi sare, după gust. Cantitatea de maioneză o poţi stabili după propriile preferinţe. Stoarce lămâile şi adauga zeama peste amestec, după gust. Pătrunjelul se toacă şi se amestecă în compoziţie. Salată se lasă la răcit şi se serveşte pe felii de pâine prăjită.