Sănătate curată, astfel se poate descrie această reţetă delicioasă de salată de năut cu ceapă roşie. Pe lânga aportul nutritiv pe care îl oferă, acest preparat poate fi consumat în perioada postului, căci este de post.
Ingrediente:
1 cană boabe de năut
1 ceapă roşie
100 g măsline negre
2 roşii
pătrunjel verde
2 linguri ulei
1 linguriţă bicarbonat
1 lămâie
sare şi piper
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat pentru cel puţin două ore, apoi se fierbe în apă cu sare şi bicarbonat. Ai grijă să nu fierbi prea mult, căci boabele de năut se vor strivi. Când năutul s-a înmuiat, se scurge de apă şi se lasă deoparte.
Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, roşiile se taie cuburi şi se adaugă într-un bol, alături de năut. Pune şi mălinele, de preferat fără sâmburi. Separat, într-un castron, se prepară dressingul. Uleiul, zeama de la o lămâie, sare şi piper, totul se amestecă foarte bine şi se foloseşte pentru a asezona salata.
Toată pătrunjelul mărunt şi serveşte salata imediat sau lasă la rece, dacă o vei consuma mai târziu.