De , prepara câteva prăjituri festive, cu scorţişoară şi zahăr coloroat. Aceste prăjituri se prepară repede şi sunt foarte savuroase. Le poţi servi la o cană de ceai fierbinte şi aromat, sau la cafeaua de dimineaţă.
Ingrediente pentru prăjiturile belgiene de Crăciun:
- 130 grame unt
10 ml extract de migdale
200 grame zahar brun
2 ouă
200 grame faina
praf de copt
sare
100 grame migdale tocate
10 grame scorţişoară
10 grame cristale de zahăr roşu
10 grame cristale de zahăr verde
Cum se prepară prăjiturile belgiene de Crăciun:
Într-un bol amesteca untul cu extractul de migdale. Amestecă bine, până obţii o cremă omogenă. Adaugă treptat zaharul brun. amestecă pana crema devine pufoasă. Adaugă ouăle, câte unul pe rând. Incorporează bine fiecre ou, înainte de a-l adăuga pe următorul.
Într-un alt bol amesteca faină, praful de copt şi sărea. Adaug treptat peste compoziţia cremoasă. Amestecă bine, până se încorporează totul frumos. Într-un bol amesteca migdalele cu scorţişoară. Într-un alt bol amesteca cristalele de zahăr verde cu cele de zahăr roşu.
Toarnă apoi compoziţia într-o tavă unsă cu unt. Pe deasupra presara migdalele. Peste migdale presara cristalele de zahăr. Da tava la cuptor, timp de 20 de minute. Când prăjitura este gata, scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească 5 minute. Cât este încă caldă, taie prăjitura în orice formă îţi place.
Cum se servesc prăjiturile belgiene de Crăciun:
Prăjiturile belgiene de Crăciun se servesc ca atare.