Şi ce dacă e post? Asta nu înseamnă că dulcele trebuie să lipsească de pe masă! Îţi recomandăm să încerci reţeta de prăjitură de post cu un mix delicios de morcov şi măr.
Ingrediente pentru Prăjitură de post cu morcov şi măr
500 g de morcov
250 g de mere rase
200 g zahăr
100 ml ulei
2 portocale
350 g făină
praf de copt
bicarbonat de sodiu
scorţişoară
sare
Mod de preparare:
Curăţă merele şi morcovii, apoi da-i pe răzătoarea mică. Rade şi puţină coajă de portocală, însă ai grijă să fie bio, deci comestibilă şi spal-o bine înainte. Adaugă în zahăr 2-3 linguri de ulei, amestecă bine, adaugă sucul de la cele două portocale şi mixează bine.
Încorporează în amestecul cu suc de portocale făina pe care înainte o vei amesteca bine cu o linguriţă de praf de copt şi una de bicarbonat de sodiu. Pune şi un praf de sare. După ce ai pus făina, adaugă merele şi morcovii scurşi bine.
Foloseşte o tavă în care să pui hârtie de copt, apoi întinde compoziţia obţinută pe suprafaţa tăvii. Bagă la cuptor pentru 30-35 de minute. Când este gata, pudrează cu zahăr şi scorţişoară.