Prăjitura cu mure este uşoară şi răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară. În plus este aromată şi uşor de preparat, fiind perfectă atât pentru o petrecere cât şi pentru o gustare alături de cafea.
Ingrediente:
- 3 căni de mure proaspete
- 2 linguri zahăr alb
- 1 lingura extract de vanilie
Pentru aluat:
- 160g faina
- 150g zahăr
- 60g faină de migdale
- 1 plic praf de copt
- 1/4 linguriţa sare
- 1/8 linguriţa scorţişoară
- 240ml lapte
- 7 linguri unt
- 3-5 linguri fulgi de migdale (sau după gust)
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 175 C. Într-un castron încăpător adauga murele, cele două linguri de zahăr şi extractul de vanilie. Amestecă totul bine şi lasă-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. Într-un alt bol amesteca faină, zahărul, faină de migdale, zahărul pudră, sarea, scorţişoară şi praful de copt. Amestecă bine. Adaugă treptat laptele şi amesteca bine până obţii o compoziţie omogenă.
Topeşte 6 linguri de unt şi adaugă-l în tavă pentru copt, având grijă să îl întinzi pe toată suprafaţa. Toarnă apoi aluatul peste şi întinde-l uşor pentru a nu se amesteca cu untul. Ai grijă ca aluatul să fie uşor ridicat pe margini (aproximativ 2 cm înălţime).
Presara deasupra murele şi picura sosul lăsat de acestea peste, având grijă să fie distribuit cât de cât uniform. Coace prăjitura la foc mediu timp de o oră.
Între timp, adauga untul rămas într-o tigaie şi pune-l la topid. Adaugă peste acesta fulgii de migdale şi căleşte-i până devin uşor maronii. Când prăjitura este coapta, presara migdalele deasupra. Prăjitura cu mure se serveşte rece, alături de o lingură de iaurt sau de frişcă.