Prima pagină » Culinar » Ingrediente pentru nectar de căpşuni
Ingrediente pentru nectar de căpşuni

Ingrediente pentru nectar de căpşuni

11 iun. 2020, 09:35,
în Culinar

Căpşunile sunt acum în plin sezon. Găseşti la tarabe, în pieţe, căpşuni romaneşti la preţuri rezonabile. Deci nu ai niciun motiv să nu le consumi, mai ales că sunt şi foarte sănătoase. Un smoothie preparat din aceste fructe gustoase este excelent de băut în drum spre serviciu sau într-o dimineaţă de weekend.
Căpşunile sunt bogate în vitamine şi minerale. Mai exact, căpşunile conţin o cantitate mare de vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanţi şi acid folic. De asemenea, căpşunile conţin fier, calciu şi magneziu, dar şi fibre, care uşurează procesul de digestie.

Şi pentru că sunt atât de folositoare organismului, îţi propunem în continuare un nectar de căpşuni foarte simplu de preparat.

Ingrediente:

  • 500 g căpşuni
  • 4 linguri de zahăr
  • 250 ml apa

Mod de preparare:

Spală bine căpşunile. De preferat ar fi să le laşi timp de o oră într-un vas cu apa în care ai pus două linguriţe de sare. După ce le scoţi de acolo, le clăteşti şi le cureţi de codiţe.

Presara doua linguri de zahăr peste căpşuni şi lasă-le peste noapte. În felul acesta, căpşunile îşi vor lăsa zeamă, iar nectarul va fi mult mai gustos.

Cu un blender, pasează căpşunile folosind şi zeama lăsată de ele. Din celelalte două linguri de zahăr prepara un sirop cu apă. Fierbe siropul câteva minute, apoi incorporează pasta de căpşuni. Lasă-l să mai fiarbă câteva minute. Va lăsa o spumă pe care e bine să o dai la o parte cu o spumieră. Când s-a răcit, e numai bun de băut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024