Prima pagină » Culinar » Ingrediente pentru Musaca în straturi de carne tocată şi caşcaval
Ingrediente pentru Musaca în straturi de carne tocată şi caşcaval

Ingrediente pentru Musaca în straturi de carne tocată şi caşcaval

08 ian. 2020, 16:41,
în Culinar

Musacaua este preparatul savurat de toţi membrii familiei. Se face la cuptor şi e foarte săţioasă, numai bună de servit la masa de prânz ca fel principal. Îţi recomandăm o reţetă de musaca de cartofi în straturi de carne tocată şi caşcaval.

Ingrediente pentru Musaca în straturi de carne tocată şi caşcaval:

  • 800 g carne tocată (porc, vită sau amestec)
    100 ml suc de roşii
    400 g telemea
    100 g unt
    200 ml lapte
    100 g caşcaval
    1 kg cartofi
    2 cepe
    ulei
    sare şi piper

Mod de preparare:

Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă peste carnea tocată, asezonează cu sare şi piper, pune sucul de roşii şi lasă la foc mic. Amestecă din când în când. După ce dă de câteva ori în clocot, las-o deoparte.

Între timp, curăţă cartofii, taie-i cuburi şi pune-i la fiert. Când sunt gata, se prepară piureul cu unt, lapte, iar la final se adaugă telemeaua dată pe răzătoare. Tapetează cu un o tavă, pune primul strat de carne, apoi unul de piure, încă unui de carne şi termină cu piureul, peste care vei adăuga caşcavalul ras.

Se bagă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute. Se serveşte caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`